Платіжки за грудень

Платіжки за грудень

Найбільша «знижка» за тепло у будинку по вул.Городецького – мінус 1000 гривень

Рішення «Про зміну розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення,  централізованого постачання гарячої води» виконком Вінницької міської ради ухвалив 9 січня. Воно обумовлене тим, що у грудні знизилась ціна на газ. Відповідно до цього рішення, КП «Вінницяміськтеплоенерго»  перерахувало вартість тепла і гарячої води.
Минулого тижня вінничани уже отримали платіжки за комунальні послуги за грудень – із перерахованою сумою за тепло і гарячу воду.

  • 56% абонентів отримали знижку від 300 до 500 грн. Найбільше зменшення відбулось для власників помешкання одного з будинків по вул.Городецького, сягнуло воно майже 1000 грн. Найменшу знижку, 100 грн, отримали вінничани, які мешкають переважно у гуртожитках, – повідомляють у департаменті у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради. – У паперовому Єдиному рахунку обсяг знижки вказаний в окремій графі «Знижка за послугу». 
  • Розмір «знижки» за тепло і гарячу воду у кожного абонента різний. Він залежить від площі квартири і будинку, в якому розташоване житло, та інших параметрів.
  • Жителі Вінниці, які користуються сервісом www.pay.vn.ua та його мобільним додатком, можуть переглянути платіжки за грудень в особистих кабінетах. В електронних рахунках вказано дві різні суми у графі «Нараховано» і «До сплати». Сплачувати необхідно суму, зазначену у графі «До сплати». Щоб дізнатись розмір знижки, потрібно перейти до розділу «Переглянути Єдиний рахунок», в якому є додаткова графа «Знижка на послугу».
  • А от для частини вінничан платіжки за із знижками надійшли із затримкою. І хоча вона була незначною, люди встигли понервувати, бо очікувана графа виявилася порожньою. Йдеться про будинки, які обслуговує обласне підприємство «Вінницяоблтеплоенерго». Таких у місті 26, і до речі, усі вони через вищий тариф досі змушені сплачувати за тепло й гарячу більше, ніж мешканці сусідніх багатоповерхівок. А тут ще й «сюрприз» – відсутність знижки… Щоправда, уже наступного дня мешканці будинків, що обслуговує «Вінницяоблтеплоенерго», у скриньках знайшли додаткові, уточнюючі платіжки. Тож добре, якщо не поспішили з оплатою.
  • Чому так сталося, і люди не отримали коректні дані одразу, «Місто» намагалося з’ясувати у теплопостачальника. У приймальні «Вінницяоблтеплоенерго» порадили писати запит – мовляв, тільки тоді нам все розкажуть.
    Ситуацію роз’яснив Андрій Ковальов, голова постійної комісії облради з питань ЖКГ, енергоефективності та енергозбереження.
  • Як зазначив у своєму листі директор КП “Вінницяоблтеплоенерго” Валерій Довбанюк, споживачам цього підприємства дійсно зменшують нарахування за грудень. За його словами, обчислювальний центр має провести перерахунок та надіслати мешканцям скориговані рахунки щодо опалення та гарячого водопостачання за грудень 2019 р., – пояснив Андрій Ковальов.
  • Стосовно ж давнього питання про перехід 26 будинків з бансу «Вінницяоблтеплоенерго» на баланс «Вінницяміськтеплоенерго», Андрій Ковальов має великі сподівання на позачергову сесію облради, яка відбудеться у лютому.
  • Уже дві сесії минуло, на яких мало підніматися це питання. На одній воно було під №46, на другій – 52-м. Враховуючи, що минулого разу депутатський склад «втомився» і не було кворуму, до нього просто не дійшли. На позачерговій сесії я буду вимагати включення питання у першу п’ятірку. Ми два роки з мешканцями добивалися проекту рішення, люди збирали підписи, ставили палатки – вони просто хочуть сплачувати за послуги на 30% менше. Уже навіть відбулося технічне перепідключення мереж. Питання лише за голосуванням депутатів обласної ради, – каже Андрій Ковальов.

Ірина МОХАР, Ірина ЖУК