Е-квиток: уже видають муніципальні картки вінничанина

Е-квиток: уже видають муніципальні картки вінничанина

Автоматизованою системою зараз у Вінниці користуються в середньому дві тисячі людей на день

У Вінниці минулого тижня почали видавати персоніфіковані Муніципальні картки вінничанина «Загальна», «Студентська» «Учнівська», оформлені через сайт комунального підприємства “Вінницякартсервіс”. Підприємство надсилає на електронні адреси власників повідомлення з інформацією про виготовлення катки та переліком необхідних документів для їх отримання.

На першому етапі вінничанам планують видати близько чотирьох тисяч карток, а також 600 карток для учнів і 600 – для студентів.

  • Важливо, щоб учні і студенти замовляли картки саме зараз, щоб ми встигли їх виготовити, адже із другого кварталу плануємо вводити електронні проїзні (170 грн для студента і 110 – для учня – Авт.). Паперові проїзні будуть у продажу до березня, а з квітня їх почнуть поступово переводити в електронний вигляд, – пояснює директорка КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.
  • Для пільгових категорій населення підприємство вже видало понад 20 тисяч карток. Але як показує статистика, їх використовує лише незначна частина людей.
  • Хоча ми завжди проводимо роз’яснювальну роботу, просимо людей прикладати картки до валідаторів. У пільговиків немає обмежень у кількості поїздок – просто необхідна реєстрація проїзду. А загалом ми отримали майже 68 тисяч заявок від пільговиків, всього їх у місті 98 тисяч. Якщо на початку замовити картку до нас приходили більше двох тисяч людей на день, то зараз їх одиниці, ажіотаж минув, – зазначає Катерина Бабіна.
  • Після подання заявки картка виготовляється протягом трьох тижнів. Якщо ви не пільговик, а учень, студент чи просто хочете мати іменну картку, її потрібно замовити на сайті підприємтва «Вінницякартсервіс» www.et.vn.ua, заповнивши анкету. Вартість картки 60 гривень – як для персоніфікованої, так і звичайної, яку можна придбати у кіосках «Преса».
  • Для користування карткою, її необхідно поповнювати. Важливо, що додаткові міські сервіси, які діятимуть у майбутньому, можна буде прив’язати лише до іменної карти. Якщо ви її загубили – обов’язково заблокуйте. Ваш баланс зі статистикою автоматично перенесуть на нову карту.
  • Зручним сервісом для власників муніципальних карток є можливість пересадки на інший транспорт протягом 30 хвилин. Для банківських карток, а також при купівлі квитка за готівку ця послуга не діє.
  • Про пересадку в межах 30 хвилин ми постійно роз’яснюємо кондукторам, водіям, але людський фактор спрацьовує і виникають непорозуміння, – каже Катерина Бабіна. – За правилами, при пересадці на інший транспорт людина просто прикладає другий раз картку до валідатора, який показує всю інформацію, гроші в такому разі не знімаються.
  • Стосовно проблем, які виникали у вінничан, коли при оплаті проїзду знімалися зайві кошти, то у “Вінницякартсервіс” запевнили, що це в минулому, бо з усім розібралися.
  • Якщо маєте на увазі випадок, коли у пасажира зняло суму в районі 70 гривень, то поясню. Тоді систему саме тестували, був вечір 24 грудня, банківський день вже закінчився, а далі – вихідний. В таких випадках кошти просто залишаються на транзитних рахунках банків. 26 грудня кошти людині повернулися. А взагалі при будь-якій невідповідності система нам про це сигналізує, і питання вирішується. Якщо ж трапилась незрозуміла ситуація, зверніться на гарячу лінію за номером (0800)330-155.
  • За підрахунками «Картсервісу», автоматизованою системою зараз У Вінниці користуються в середньому дві тисячі людей на день. Утім дату, коли вінничани повністю перейдуть від готівкової системи оплати до карткової – поки не прогнозують.
  • У Європі такий процес відбувся швидко, адже карткова система там запрацювала значно раніше, та й населення готівкою взагалі рідко користується. У нас спрогнозувати нічого не можемо, – говорить Катерина Бабіна.
  • Стосовно проїзду у муніципальному транспорті, яким користуються мешканці прилеглих сіл, наприклад, Луки-Мелешківської чи Вінницьких хуторів, то тут можливість отримати муніципальну картку залежатиме від керівництва селищних рад.
  • Все залежить від сільських рад, бо ми нікого не примушуємо. От зараз, наприклад, до нас звернулася Вороновиця, куди також їздить муніципальний автобус. Люди виявили бажання приєднатися до системи, і ми це зробимо, – пояснює Катерина Бабіна.
  • Для пільговиків, які досі не отримали муніципальну картку або проживають в районі, поки залишається колишня система проїзду – вони мають пред’являти посвідчення.

Корисна інформація

Замовити Муніципальну картку вінничанина можна на сайті «Вінницякартсервіс» www.et.vn.ua.
Якщо у вас уже є картка, але виникають питання чи збої при оплаті проїзду – телефонуйте на гарячу лінію (0800)330-155.
Доєднуйтеся до телеграм-чату Муніципальна картка вінничанина (підтримка) – тут теж можна сигналізували про проблеми та отримати відповідь на свої запитання.