Перша міжнародна перемога

Перша міжнародна перемога

Дистанційний урок учительки Тетяни Лучицької став найкращим

Вчителька школи-гімназії №6 Тетяна Лучицька перемогла у міжнародному конкурсі на «Найкращий дистанційний урок». Його у квітні оголосила освітньо-виховна рада Світового конґресу українців та Національна українська освітня рада при Конґресі українців Канади. Конкурс мав на меті допомогти дітям закордонних українських шкіл здобути знання з предметів українознавства за допомогою дистанційних уроків. Участь у ньому взяли вчителі з різних країн світу. Переможців визначали у різних вікових групах: садочок, дошкілля, 1–11 клас та з різних предметів. Комплексний дистанційний крок із українського мови для 5 класу, який розробили вчителька з вінницької школи-гімназії № 6 Тетяна Лучицька, отримав перемогу у своїй категорій. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Сергій Моргунов.

  • Сучасний вчитель повинен йти в ногу з часом і бути інноваційним, і це добре продемонструвало онлайн-навчання під час карантину. Знаю, що чимало батьків скептично ставляться до дистанційного навчання, але добре, що маємо і такі позитивні приклади, – написав міський голова.
  • Сама Тетяна Лучицька зізнається, це конкурс приніс їй першу міжнародну перемогу. До участі її підштовхнула і надихнула директорка школи-гімназії № 6 Наталія Тітова. За умовами конкурсу, кожен комплексний дистанційний урок включав презентацію у форматі PowerPoint, інтерактивне завдання для різних рівнів, прави для самостійної роботи. Окремо вчителі подавали план уроку та методичні поради, схему оцінювання, спосіб оцінювання (використовуючи диференційний підхід), додаткові засоби та навіть ігри. Тетяна розробила урок у формі подорожі на пасіку, чергуючи різні форми навчальної діяльності. Як інтерактив додала традиційну українську руханку.
  • Переможців оголосили 1 липня. Напередодні ми отримали усі відеоуроки на пошту. Кожен учасник міг проголосувати за одну роботу один раз. Тобто ті учасники, які брали участь у конкурсі, могли голосувати, але не за свій урок. Переможців визначали за віковими групами і за предметами, – пояснює пані Тетяна.
  • Її дистанційний урок з української мови (про однорідні члени речення) для 5 класу колеги оцінили найвищим балом. Взагалі слід відзначити, що вчительський колектив школи-гімназії № 6 під час карантину здобув 194 сертифікати із самоосвіти на різних курсах, тренінгах та семінарах.

Автор Олександра МАКОВЕЦЬКА