Обласна рада: головою Вінницької облради депутати обрали Вячеслава Соколового

Обласна рада: головою Вінницької облради депутати обрали Вячеслава Соколового

Цієї ж п’ятниці, коли пройшла установча сесія Вінницької міськради, відбулася перша сесія Вінницької обласної ради. Як уже повідомляло «Місто», 40 із 84 депутатів в обласній раді – від «Української стратегії Гройсмана». І хоч технічно більшість формувалася, першу скрипку в ухваленні рішень гратиме саме ця політична сила.
На першій сесії обласної ради обрали голову та його заступників. На голову обласної ради УСГ запропонувала кандидатуру В’ячеслава Соколового. Партія «Європейська Солідарність» – Андрія Гижка. «За» представника УСГ проголосували 68 депутатів із 78 присутніх на сесії, кандидатуру ЄС підтримали 10.

Заступниками нового голови стали: Ігор Івасюк, Анатолій Ткач та Дмитро Чаленко. Окремо буде перший заступник – ним обрали Володимира Кістіона.

На першій же сесії депутати зменшили кількість постійних комісії облради. Замість 13 їх буде 7. Постійну комісію з питань інвестицій, стратегічного розвитку та місцевого самоврядування очолив Владислав Скальський. Постійну комісія з питань освіти, релігії, культури, молоді та спорту – Наталія Замкова. Комісія з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів – Ігор Грубеляс. Постійну комісія з питань агропромислового розвитку та земельних відносин – Віталій Бень. Постійна комісія з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури – Андрій Ковальов. Постійна комісія з питань правової політики, етики та депутатської діяльності – Олена Мілієнко. А от постійна комісія з питань фінансів та бюджету уже в понеділок залишилася без голови – Валерій Коровій, якого депутати затвердили на сесії як голову комісії, склав свої повноваження депутата обласної ради.
Ще одним рішенням першої сесії облради стало затвердження нового регламенту. Він зокрема передбачає, що сесії проводитимуться частіше – кожної третьої п’ятниці місяця і не рідше одного разу на два місяці.

Підвищується якість проєктів рішень, які ухвалюватимуться на засіданнях постійних комісій. В період проведення децентралізації обласна Рада повинна жити спільним життям з усіма новобраними радами області. Надзвичайно важливо затвердити інструментарій для переходу в практичну площину роботи, забезпечення якісної передачі повноважень в ОТГ, – пояснив на сесії Владислав Скальський.

Цього разу, як ніколи, депутати облради засідали без перерви, із 12-ої і майже до 9-ї вечора.
Коаліцій у цій обласній раді не буде. Про це сказав Володимир Гройсман, лідер УСГ, який прийшов на сесію облради.

Не дивлячись на те, що ми здобули більшість, ми не будемо створювати жодних об’єднань чи коаліцій, але ми будемо працювати з усіма проукраїнськоими демократичними силами, які живуть не гаслами або політичними інтригами, а які насправді хочуть реальних позитивних змін, – звернувся він до депутатів.