На День закоханих   у вінницькому РАЦСі одружилися 33 пари

На День закоханих у вінницькому РАЦСі одружилися 33 пари

У День святого Валентина, 14 лютого, у вінницькому РАЦСі зареєстрували 33 шлюби. Із них шість – за пілотним проєктом “Шлюб за добу”, який подобається парам тим, що можна швидко ухвалити рішення і розписатися. Також у цей день було подано 11 заяв. Останню цього дня вінничани принесли о 22.00, тоді ж і розписалася, ставши учасниками святкового заходу “Кохання поза часом”, завдяки якому роботу відділів державної реєстрації у всій Україні продовжили до опівночі.

  • У людей були причини, які згідно із законодавством, є поважними і скорочують традиційний місячний термін очікування, а тому вони мали можливість одразу ж зареєструвати свій шлюб. Загалом таких шлюбів у святковий день було три, – розповіла начальниця вінницького міського РАЦСу Юлія Романенко.
  • За її словами, у Вінниці завжди більшає кількість бажаючих одружитися саме на свято Валентина. Це підтверджує статистика. Так, для літнього періоду є звичним, коли в день розписуються по 30-40 пар. А от у зимові місяці реєструють в середньому від 7 до 15 шлюбів протягом дня.
  • Значний ажіотаж спостерігався цього року і 2-го лютого, чому сприяло так зване “магічне” поєднання чисел – 02.02.2020 – РАЦС розписав аж 25 пар. 13 з них подавали заяви завчасно, 12 – за пілотним проєктом “Шлюб за добу”.
  • До речі, не менш цікавою буде й дата 20.02.2020. А також 29 лютого – день, який повторюється лише раз на чотири роки. Уже маємо шість заяв на цей день. Як бачимо, забобони, пов’язані із високосним роком, людей не лякають, – каже Юлія Романенко.