Мер Вінниці став Людиною року-2019

Мер Вінниці став Людиною року-2019

У Вінниці нагородили переможців конкурсу

Традиційно у лютому у Вінниці визначили переможців регіонального конкурсу «Людина року». У номінації «Міський голова року» перемогу отримав мер Вінниці Сергій Моргунов, відзнаку йому вручив голова облдержадміністрації Владислав Скальський.

  • Місцеве самоврядування – основа держави і нашого регіону. Адже від того, наскільки будуть комфортними наші міста, села і ОТГ, залежатиме комфорт нашої держави. Дуже приємно отримувати цю нагороду, але в першу чергу це визнання всієї вінницької команди і всіх вінничан, – сказав Сергій Моргунов. – Справді, 5 років поспіль ми є самим комфортним містом в Україні, і це не просто слова, це кропітка робота, особливо протягом останніх 12-13 років. Є ще багато над чим працювати і я дуже хочу, аби весь регіон був найкращим.
  • Переможцем у номінації «Самоврядець року» став секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.
  • Я дякую нашій команді та усьому депутатському корпусу за плідну співпрацю. Це результат не одного року, зміни започатковані ще Володимиром Гройсманом. Хочу відзначити, що у міській раді ми не займаємося політикою, а працюємо над розвитком нашої територіальної громади, щоб мешканці жили у комфортному місті, – сказав Павло Яблонський.
  • Цього року переможців визначали у 34-ти номінаціях. З повним списком переможців можна ознайомитися на сайті Вінницької облдержадміністрації.
  • Схоже, для самої Вінниці рік 2019 закінчувався, а 2020-тий почався із визнання. У грудні аналітичний портал «Слово і Діло», який моніторить виконання обіцянок політиками, оприлюднив рейтинг мерів обласних центрів України за виконаними обіцянками. Вінницький міський голова Сергій Моргунов просів друге місце.
  • «За рік він реалізував 29 обіцянок. Ще в серпні він виконав обіцянку і завершив проєкт з очищення води в дитячих садках, у всіх установах встановили фільтри. Також за рік в місті було відремонтовано 25 прибудинкових територій, хоча Моргунов обіцяв 20».
  • Щодо невиконаного, то як зазначало «Слово і Діло», як і Марцінківу (лідеру рейтингу-2019, меру Івано-Франківська – Ред), меру Вінниці не вдалося впоратися з обіцянкою щодо модернізації транспорту – встановити 50 електронних табло на зупинках.
  • У свіжому рейтингу цього ж видання мер Вінниці – уже на першій сходинці. Сергій Моргунов очолив рейтинг Мери міст. Рівень відповідальності – із показником 67%. На другому місці – міський голова Тернополя Сергій Надал, з показником 66%, на третьому – мер Дніпра Борис Філатов, із показником 65%.
  • Відсотки – це виконані обіцянки. Із останніх виконаних у Вінниці – встановлення параконвектоматів в усіх дитсадках міста, завершення у 2019 році будівництва двох садочків і купівля баржі для чистки Південного Бугу. А от серед невиконаних – плани відкрити реконструйований Прозорий офіс на Замості до 2020 року, де на другому поверсі надаватимуться соціальні послуги, так як це відбувається на «Вишеньці». Ремонт на Замості почали торік жовтні, і місту довелося шукати додаткові гроші на купівлю меблів і комп’ютерів. Раніше на це кошти виділяв уряд, тепер – громади самі акумулюватимуть ресурси із власних бюджетів. На останній сесії Вінницької міськради депутати проголосували за те, щоб виділити на ці цілі 3,5 млн грн.
  • Автори Ірина МОХАР, Ірина ЖУК