Фінальна сесія міськради 7-го скликання: які рішення ухвалили депутати і що отримали на пам’ять про цю каденцію

Фінальна сесія міськради 7-го скликання: які рішення ухвалили депутати і що отримали на пам’ять про цю каденцію

У п’ятницю, 30 жовтня, депутати Вінницької міської ради зібралися на останню сесію цієї каденції. У порядку денному було 42 питання, серед яких ті, що стосувалися медицини, туристичної сфери, розвитку підприємництва. А наостанок і депутати, і міський голова приймали вітання і символічні подарунки.

Що ухвалили депутати

Одне із питань, за які проголосували депутати Вінницької міської ради, – виділили 29 мільйонів гривень на добудову нового корпусу лікарні Швидкої медичної допомоги, що на Київській.

Ця лікарня є стратегічною не лише для Вінниці, а й для усього регіону. Будівництво нового корпусу для сучасного відділення невідкладної допомоги розпочали ще у 2017 році, наразі воно на фінішній прямій. На першому поверсі облаштують відділення екстреної медичної допомоги з протишоковим залом, на другому – буде реанімація на 18 робочих місць. На третьому поверсі – ургентний блок на чотири операційні та зала телемедицини. Щоб до кінця року завершити це будівництво, депутати схвалили рішення профінансувати із бюджету громади будівництво в обсязі 29 млн грн.
Оснащувати відділення почнуть уже наступного року.

Також депутати міської ради ухвалили Програму розвитку підприємництва на 2021-2023 роки. В рамках Програми очікується створення нових об’єктів інфраструктури підтримки бізнесу, збільшення кількості суб’єктів малого і середнього підприємництва, вихід вінницьких підприємців на нові ринки та збільшення обсягів експорту товарів та послуг. Документ розробляли спільно із бізнесспільнотою та з експертами українсько-канадського проекту «ПРОМІС: Партнерство для розвитку міст».

Ще одна затверджена програма – розвитку туризму Вінницької міської ОТГ на 2021-2023 роки. Протягом кількох місяців документ розробляв департамент маркетингу та туризму. Однією із основних складових процесу планування програми була обов’язкова участь в її формуванні всіх активних та зацікавлених представників громади. Тому у вересні відбулися громадські обговорення проєкту цього документу. Далі документ обговорили і схвалили на засіданні Туристичної ради при міському голові.

  • Попри карантинні обмеження та економічні виклики туристичні дестинації (приваблива територія для туристів – Авт.) продовжують свою боротьбу за кожного відвідувача – звісно ж, прагнучи максимальної безпеки та комфорту. Ми бачимо, що звички українців подорожувати змінюються. І перед вінницькою громадою постає багато нових шансів та викликів у привабленні туристів. Наше завдання спільно з туристичним активом уже «Великої Вінниці» – запакувати смачні в усіх сенсах туристичні продукти і ефективно просувати їх на цільові аудиторії та ринки, – зауважив директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені.

«Один в полі не воїн»

Депутатка Вінницької міської ради Світлана Ярова вручила від депутатського корпусу міському голові Сергію Моргунову пам’ятний сувенір. Це сувій, у якому перелічені найвагоміші міжнародні досягнення і відзнаки Вінниці упродовж останніх п’яти років. Серед них: «Місто дружнє до дітей та молоді» від UNICEF, «Місто-партнер з кращою якістю надання адміністративних послуг» та «Найкращий користувач системи ProZorro.Sale» від ПРОМІС, тричі поспіль почесна відзнаку Ради Європи, «ГогольFest» – у п’ятрці найкращих фестивалів Європи. Вказано і те, що Вінницю шостий рік поспіль визнають найкомфортнішим містом для життя в Україні.

Депутати передали міському голові пам’ятний документ, на якому тиснення карти міста ХVIII століття та перелік статусних світових відзнак незалежних міжнародних організацій адресованих Вінницькій міській раді та міському голові Сергію Моргунову безпосередньо, в період з 2015 по 2020 рік, – зазначила Світлана Ярова.
У свою чергу мер Вінниці Сергій Моргунов подякував колегам за плідну співпрацю. До речі, сам Сергій Моргунов отримав відзнаку «Мер-інноватор 2017» у конкурсі, який проводив в Україні міжнародний саміт мерів спільно з виданням «Українська правда».

Ці п’ять років були періодом розвитку. Ми спільно завершили реалізацію Стратегії Вінниця-2020, яку ухвалили у 2013 році. Ми, мабуть, єдиний депутатський корпус в Україні, де була така злагоджена робота. Так, у нас були дискусії, ми достатньо активно брали участь у різних напрямках життєдіяльності міста. На комісіях було гаряче й непросто, в кожного були свої думки, але головне – ми ухвалювали консолідовані рішення, які були направлені на розвиток територіальної громади. Вважаю, що ми єдина міська рада, яка так конструктивно працює із виконавчим комітетом. Бо я пам’ятаю часи 1998-2002 років, коли виконавчий комітет і міська рада – це були дві конфліктуючі між собою структури. Ми змогли сконсолідувати роботу. Я завжди говорив, що «один в полі не воїн», тому що тільки спільними зусиллями можна досягати результатів. Щиро дякую усім за конструктивну роботу. Я пишаюся тим, що ці роки працював з такою командою, – звернувся до депутатів мер Сергій Моргунов.

На пам’ять про цю каденцію усі депутати отримали сувеніри, зі своїм прізвищем і гербом Вінниці.

Обласна рада

Аби не залишати своєї роботи новому депутатському корпусу, депутати Вінницької обласної ради зібралися на позачергову сесію. Утім, ухвалили не усі питання, які винесли на сесію

Автор Інна МАРТ