COVID-19: на Вінниччині відкрили 14-ту опорну лікарню для боротьби з коронавірусом

COVID-19: на Вінниччині відкрили 14-ту опорну лікарню для боротьби з коронавірусом

Через стрімке збільшення хворих на коронавірус у Вінницькій області збільшили кількість опорних лікарень другої хвилі ще на одну. Тепер пацієнтів з COVID-19 доправлятимуть і в Гайсинську центральну районну лікарню.
— Таким чином, на Вінниччині наразі лікують хворих на COVID-19 заклади другої хвилі: Бершадська ОЛІЛ, Шаргородська ЦРЛ, Барська ЦРЛ та Гайсинська ЦРЛ», – сказала Ольга Задорожна начальниця управління департаменту охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації.

За її словами, всього по області є 927 стаціонарних ліжок для пацієнтів із коронавірусом.

За інформацією Вінницької міськради, станом на 32 серпня найвищі показники завантаженості ліжок у Вінницькій центральній районній лікарні – 45% та Вінницькій міській клінічній лікарні – 54,5%.
З 27 по 30 серпня пацієнтів з Вінниці транспортували у Барську і в Козятинську центральні районні лікарні. Але з 31 серпня змінили маршрут пацієнта: Міська клінічна лікарня №1 і Центральна районна лікарня чергують, приймаючи пацієнтів з Вінниці та Вінницького району. До того ж, у першій лікарні планують ще й збільшити кількість ліжок для хворих на коронавірус.

Через спалах захворювань Вінницю та Вінницький район, Хмільницький район, Жмеринський, Могилів-Подільський та Калинівський віднесли до жовтої зони. Про це свідчить карта рівнів епідемічної небезпеки від МОЗ. Вона набрала чинності з 31 серпня.

У області продовжує рости кількість летальних випадків. За тиждень від коронавірусу померло дев’ять осіб. Таким чином загальне число смертей досягло 85.

Зокрема, 1 вересня зареєстрували два нових летальних випадки. Помер 60-річний житель Тульчинського району. 24 серпня від поступив у лікарню у важкому стані. Окрім підтвердженого коронавірусу страждав на діабет.
Також помер 62-річний житель Хмільницького району. Він поступив у лікарню 22 серпня у важкому стані. Мав хворобу Паркінсона.

За інформацією Вінницької облдержадміністрації, станом на 1 вересня коронавірус вперше виявлено у 51 особи. Загальне число заражень COVID-19 у області – 4044 випадків. Одужали 2843 осіб, з них 247 дітей. Станом на 1 вересня хворіє 1116 особи, у т.ч. 55 дітей.

За останню добу коронавірус вперше виявлено у 51 особи: Вінниця – 28; Вінницький район – 5; Калинівський район – 4; Жмеринський район – 3; Тиврівський район – 3; Бершадський район – 2; Літинський район – 2; Немирівський район – 2; Гайсинський район – 1; Тульчинський район – 1 людина.

Автор Анастасія КОРОЛЬ