ВИНЕН.   ШТРАФ

ВИНЕН. ШТРАФ


Пам’ятаєте підполковника поліції, якого співробітники УСБУ та військової прокуратури затримали на Пирогова з кругленькою сумою грошей, за підозрою у сприянні у закритті кримінальної справи? Він сплатить штраф.

  • Вінницький міський суд визнав винним підполковника поліції (наразі чоловік не працює), який одержав неправомірну вигоду в розмірі 207 тисяч гривень, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 ККУ, суд призначив особі покарання у виді штрафу в розмірі 25 тис. 500 грн (максимальний за санкцією статті), – повідомили у пресслужбі міського суду.
    Обвинувачений вину на суді визнав, щиро розкаявся. Просив суд суворо його не карати, запевнив, що висновки зробив.
  • Прокурор у судовому засіданні наполягав на спрощеному порядку розгляду кримінального провадження та просив призначити покарання у виді штрафу – 17 тисяч гривень, – повідомляють також у прес-службі Вінницького міського суду.
    На 17 тисяч штрафу наполягало обвинувачення (а процесуальне керівництво у цьому провадженні здійснювала військова прокуратура Вінницького гарнізону) з самого початку, ще коли обвинувальний акт направили до суду. Тоді ж до суду надійшла і угода з прокурором – про визнання винуватості, з узгодженим покаранням у вигляді штрафу. Але суд угоду не затвердив.

  • … – формулювання обвинувачення та виклад обставин, правильність яких підтвердив обвинувачений, не відповідають кваліфікації його дій, – повідомили тоді у пресслужбі суду. – …суд відмовив у затвердженні цієї угоди, оскільки та, на думку суду, не відповідає інтересам суспільства.

  • Нагадаємо, уже колишнього працівника поліції затримали 9 липня. “…висунув громадянину вимогу про передачу йому 300 тисяч гривень. Розмір хабара – 10% від суми договору, що є предметом досудового розслідування кримінального провадження за ст.191 ККУ”, – повідомляли тоді у пресслужбі Військової прокуратури Центрального регіону. Предметом того досудового розслідування за підозрою у розкраденні і привласненні коштів була угода між будівельною фірмою і одним з вінницьких ОСББ. За версією слідства, затриманий спершу озвучив одну суму – у 300 тис. грн, а потім другу – 8 тис. доларів або у гривнях, за курсом.
    За іронією долі, 25 тис. 500 грн штрафу, які за вироком суду має сплатити обвинувачений, це майже 12% від 207 тис. грн, що фігурують у справі експоліцейського як отримана неправомірна вигода.
  • Ірина ЖУК