На фехтування запрошують дітей від трьох років

На фехтування запрошують дітей від трьох років


У Вінниці відкрили інтернаціональний клуб фехтування. Фахівці проводять тренування у трьох клубах нашого міста: “Нокауті”, “Атомі” і “Максимусі”.
Започаткувало фехтування у нас інтернаціональне подружжя Таха. Аліна родом із Вінниці, а Омар – з Єгипту. Обом – по 25 років. Тренерський дует мешкає і працює у нашому місті. Раніше вони займалися цією діяльністю в “країні фараонів”.
Омар – майстер спорту із фехтування. Наразі він припинив спортивну кар’єру, а займається виключно тренерською діяльністю. Раніше працював зі збірною Єгипту, виховав призерів національного чемпіонату і одного спортсмена міжнародного рівня.

  • У Вінниці мені подобаються люди – щирі і відкритті. Розраховуємо на підтримку місцевої влади. Поки що нікуди не зверталися. Адже ми працюємо недовго. Коли матимемо успіхи, сподіваємося на співпрацю із місцевими спортивними керівниками, – прокоментував Омар Таха.
    Вінницькі тренери співпрацюють із Федерацією фехтування України. Але місцева федерація поки що не створена. Не дивно, що у засновників клубу немає бюджетної підтримки. До речі, його назва – невипадкова. Адже заняття, за бажанням учнів, відбуваються англійською, українською чи російською мовами.
    Тренери запрошують на тренування і дітей, і дорослих.
  • Фехтуванням можуть займатися бажаючі від трьох до 50 років. Це абсолютно безпечний вид спорту. Він підтримує м’язову та опорно-рухову систему людини тощо, – наголошує Аліна Таха.