Поліція встановила особу хулігана, який у Вінниці накинувся на помічника рабина

До поліції на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що 24 лютого в приміщення синагоги у Вінниці увірвався нетверезий чоловік, який нецензурно висловлювався, вигукував антисемітські гасла та застосував силу до одного із присутніх.

“Поліцейські встановили зловмисника, це – 43-річний місцевий житель. Чоловік на момент вчинення правопорушення перебував у стані алкогольного сп’яніння”, – інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

За фактом слідчим відділом Вінницького відділу поліції відкрито два кримінальних провадження – за ч.1 ст.296 (хуліганство) та ч.2 ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

“За такі дії правопорушнику, із яким проводять слідчі дії, загрожує до п’яти років обмеження волі”, – додають у поліції.

Об’єднана єврейська громада України взяла під контроль цю ситуацію, з’ясовуючи всі подробиці події, а також докладе зусиль для того, щоб нападник був покараний.

Там нагадують, якщо стали свідком або жертвою антисемітизму, – звертайтеся на Єврейську гарячу лінію «910» за номерами 910 (безкоштовно з мобільного) та 0 800 600 910 (безкоштовно зі стаціонарного).

Нагадаємо, у Вінниці в синагогу увірвався п’яний хуліган – є постраждалий.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook