Якою буде зима в Україні: кліматолог розповіла, де очікувати аномальну температуру

Зима цього року очікується теплою. Середня за сезон температура повітря може бути на 2 градуси вищою за кліматичну норму.

Про це в інтерв’ю 24 Каналу розповіла кліматологиня Віра Балабух.

Вона пояснила, що за останні 30 років температура взимку в Україні стала вищою майже на 1,5 градуса, як порівняти з 70-80 роками минулого століття. Є ймовірність, що ці тенденції збережуться і цього року.

Однак, за словами фахівця, різкі зниження температури і вторгнення арктичного холоду також можливі.

Зазвичай, за даними Балабух, найнижча температура взимку в Україні спостерігається у східних областях і на високогір’ї Карпат.

“Ймовірно, що і цей рік не буде винятком. Але спрогнозувати зараз, чи будуть у цьому регіоні 30-градусні морози і де, – неможливо. Поки що ми бачимо, що цього року для сходу країни характерна аномально висока температура повітря”, – резюмувала фахівець.

Погода взимку в Україні – прогноз

Раніше Вела Балабух розповідала, що середня температура повітря взимку буде на 1-2 градуси вищою за норму, з коливаннями від +5 до -5 градусів.

За її словами, в останні десятиліття температура повітря взимку стабільно підвищується, особливо в січні, коли вона тримається на рівні, характерному для листопада. Попри це можливі короткочасні арктичні вторгнення на 2-3 дні. Однак, за розрахунками, зима цього року може бути теплою, як і минулого року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook