На вулиці Ващука, 16 оновили контейнерний майданчик для збору побутових відходів

Біля багатоквартирного будинку на вулиці Ващука, 16 оновили контейнерний майданчик для збору побутових відходів. Роботи виконали на замовлення департаменту житлового господарства, коштом міського бюджету. На майданчику передбачили окремі сміттєзбірники для сухих та вологих побутових відходів.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Уже традиційно ми розміщуємо окремі контейнери для різних видів відходів аби підвищити еко-свідомість містян. Загалом, це 12 сміттєзбірників. Крім того, для зручності мешканців, на цьому майданчику також передбачили додаткові ємності для великогабаритних відходів та пластикових пляшок. Також встановили ящик для піщано соляної суміші, яка знадобиться для посипки дворових територій під час ожеледі», – розповідає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

Оновлений майданчик – закритого типу. Завдяки такому формату в контейнери на потрапляють опади, а сміття не роздувається вітром та не розноситься тваринами, що покращує санітарний стан та естетичний вигляд прилеглої території. Майданчики такого типу почали облаштовувати в місті з 2019 року.

Загалом цього року в місті оновили чотири контейнерних майданчики для збору твердих побутових відходів. Крім майданчика поруч з будинком на вулиці М. Ващука,16, місця збору сміття також оновили на вул. К. Василенка, 6, вул. Київська, 110 та вул. Соборна, 22.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook