Завідувач медчастини колонії на Вінниччині вимагав від підлеглого частину щомісячної премії

Як повідомили на сайті ГУ Нацполіції у Вінницькій області, упродовж серпня-жовтня 40-річний завідувач медичної частини закладу охорони здоров’я однієї з Державних установ Вінниччини, вимагав від свого підлеглого – фельдшера — дві тисячі гривень щомісячно. За ці гроші він обіцяв нараховувати премію та створювати сприятливі умови роботи, йдеться у дописі.

16 жовтня правоохоронці затримали посадовця під час отримання ним чергової неправомірної вигоди. В ході обшуку за місцем роботи чоловіка поліцейські вилучили гроші, отримані незаконно, банківську картку, документацію та електронну техніку. В оселі ж слідчі вилучили понад 7 600 доларів.

Правопорушнику загрожує до 10 років позбавлення волі. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 242 тисячи гривень.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури, слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе, повторно, поєднаному з вимаганням такої вигоди, за вчинення чи невчинення такою службовою особою, яка займає відповідальне становище, в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 242 тисячи гривень.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення від займаної посади.

Документування кримінального правопорушення здійснювали оперативники Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області, співробітники сектору внутрішніх розслідувань та безпеки персоналу ЦЗМУ з ПВКП МЮ, оперативний відділ виправної колонії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook