З російського полону звільнили захисника “Азов” з Вінниччини Сергія Алєксєєвича

18 жовтня з російського полону звільнили захисника Маріуполя, військовослужбовця полку “Азов” Сергія Алєксєєвича, який перебував у полоні 29 місяців. Його дружина Марія поділилася із Суспільне Вінниця емоціями від першого спілкування після звільнення.

“Мені зателефонували о 22:00 з координаційного штабу і повідомили, що Сергія обміняли. Я запитала, коли він мені зателефонує і куди їх везуть, але конкретної інформації не дали. Лише сказали, що він зателефонує, ймовірно, зранку”, — розповіла Марія.

Через годину їй зателефонували з СБУ і також підтвердили обмін. А вже близько опівночі Марія почула голос свого чоловіка.

“Сергій зателефонував сам. Ми не могли нормально поспілкуватися, бо було галасливо, адже всі зв’язувалися з рідними, але до самого ранку ми підтримували зв’язок через месенджери”, — додала Марія.

Цей перший момент спілкування був для Марії наче сон.

“Мені важко було повірити, що його нарешті обміняли. Думаю, справжнє усвідомлення прийде лише тоді, коли я його побачу”, — поділилася жінка.

За словами Марії, Сергій пробув у російському полоні майже 29 місяців. За цей час вона лише одного разу змогла почути його голос у липні, коли росіяни дозволили йому короткий дзвінок після пропагандистського інтерв’ю на російських YouTube-каналах.

Наразі Сергій проходить медичне обстеження.

“Можливо, телефон, який йому видали, розрядився, або він просто заснув, бо ми спілкувалися до 6-ї ранку. Але станом на той момент він ще їхав до лікарні”, — розповіла Марія.

Як зазначила Марія, для родини Алєксєєвичів це довгоочікуване повернення стало справжнім дивом, і вони з нетерпінням чекають зустрічі, яка нарешті стане реальністю.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook