У Вінниці пропонують зменшити кількість пішохідних переходів на Соборній: читайте у матеріалі

Вінничанин Андрій Третяк просить впорядкувати пішохідні переходи по вулиці Соборній. Петицію з відповідним проханням він зареєстрував на сайті міськради. Наразі триває збір підписів.

За словами автора ініціативи, відрізок ділянки вулиці Соборної від будинку, що під номером 10А, до будівлі, де розташований другий ліцей (Соборна, 94), має відстань 900 метрів. Чоловік підрахував, що тут розташовано 10 пішохідних переходів, з яких у трьох місцях вони є подвійними, зокрема, біля міської та обласної рад, а також на перетині вулиці Театральної. На його думку, це забагато.

“Не секрет, що вулиця Соборна є досить завантаженою як громадським транспортом, так і не тільки. Існування подвійних пішохідних переходів не сприяє покращенню безпеки дорожнього руху, а лише навпаки створює додаткове скупчення транспорту, — написав Андрій Третяк.

Окремо варто відзначити й культуру пішоходів, яка присутня далеко не у всіх, при чому в людей різних вікових категорій. Особливо це відчутно де розташовані пішохідні переходи біля міської ради/адмінсуду. Біля кожного з цих подвійних переходів є пішохідні переходи як з правої, так і з лівої сторони, тож абсолютно доречно замість двох переходів залишити один”.

Якщо петиція Андрія Третяка набере 350 голосів, то її розгляне профільна комісія.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook