Ще 150 FPV-дронів для військових:  чергова партія «залізних пташок» на фронт

Чергова партія FPV-дронів – 150 штук – днями була передана бійцям однієї з військових частин від імені Вінницької міської ради, Вінницької громади та Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Використання такої техніки дозволяє не ризикувати життям та здоров’ям особового складу, а також ефективно давати відсіч ворогу на полі бою.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Безпека та оборона» залишається незмінним пріоритетом Вінницької міської ради й представники муніципалітету постійно підтримують зв’язок з військовослужбовцями, щоб оперативно закривати їх потреби. Так, цьогоріч у бюджеті громади передбачили майже 1 млрд грн. На сьогодні ця сума вже зросла до 1 млрд 210 млн грн.

З оборонцями зустрілися заступник міського голови Андрій Очеретний, а також депутати Вінницької міської ради та координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Малінін та Світлана Ярова. Цій бригаді допомогу передають вже ввосьме.

«Передаємо 150 дронів, а в попередні рази це були відповідні дрони, сухі душі, “мавіки”, зарядні станції “Бандера” тощо. Все це необхідно бригаді, яка так віддано захищає Україну на передовій. Ми переконані, що ці “залізні пташки” допоможуть вберегти життя та здоров’я бійців. Зі слів військових, які користувалися вже такими дронами, 80% – досягають своєї цілі. Важливо, що ці FPV-дрони покращеної модифікації і їх прицільність допомагає успішно оборонятися від ворога», – сказав Андрій Очеретний.

Військовий Ігор під час цієї зустрічі подякував Вінницькій міській раді, Вінницькій міській територіальній громаді та Міжрегіональному координаційному гуманітарному штабу за оперативну та регулярну допомогу:

«Такі дрони відіграють на полі бою важливу роль і допомагають ефективно відпрацьовувати особовому складу бойові завдання. Нам вже передали 590 дронів і ми вдячні за таку системну підтримку. Разом до Перемоги. На ділянці, де ми зараз знаходимось з побратимами, дрони літають щодня, тож вони справді вважаються розхідним матеріалом, їх потрібно мати якомога більше», – сказав військовослужбовець.

Він також на знак подяки передав нашій громаді символічний подарунок – тубус від 155-міліметрового артснаряду, який власноруч розмалювали бійці з його частини.

«Це західна зброя, яка допомагає нам працювати на фронті. Тут зображений сюжет, який є сакральним для бійців моєї бригади», – додав Ігор.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України. А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: «Безпека та оборона», «Стійкість», «Турбота». На пріоритет «Безпека та оборона» закладено 1,2 млрд грн.

Довідково: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022 року спільним рішенням Вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (Силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook