Опалювальний сезон у Вінниці: тепло починає надходити до шкіл, садочків і лікарень

З 14 жовтня для шкіл, дитячих садків, лікарень та інших бюджетних закладів Вінницької міської територіальної громади розпочався опалювальний сезон. Виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення про початок опалювального періоду 2024-2025 років для бюджетних установ та організацій громади.

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницьку міську раду.

Теплопостачальні підприємства вже почали вмикати опалення в закладах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та інших закладів культурного призначення Вінницької міської територіальної громади, згідно з письмовими заявками отриманими від їх керівників.

Також, найближчим часом очікується, що тепло почне подаватися і в багатоквартирні будинки громади. Відповідно до нормативів, підставою для початку опалювального сезону є середньодобова температура повітря, яка тримається нижче позначки +8 градусів Цельсія упродовж трьох діб.

“Згідно з прогнозами синоптиків очікується зниження температури повітря. Наразі, здійснюємо моніторинг середньодобової температури та прогноз погоди з різних джерел, і при досягненні відповідних температурних умов, тепло почне подаватися в домівки містян. Першочергово послугу надаватимуть, там де ОСББ та управлінські компанії належним чином підготували будинки та отримали акти готовності. Також просимо вінничан бути уважними в цей час, можливо деякі будинкові мережі потребуватимуть додаткових заходів, як то спуск повітря тощо”, – каже заступник директора департаменту міського господарства міськради Олександр Зімбовський.

На сьогодні теплопостачальні підприємства громади повністю готові до роботи під час нового опалювального сезону. Підготовлені не лише котельні та теплові пункти, а й генератори – на випадок відключень електроенергії. Також КП ВМР “Вінницяміськтеплоенерго” завершує встановлення та підключення когенераційних установок, що дозволить подавати тепло навіть при відключеннях електроенергії.

Загалом, як зазначають в департаменті цей опалювальний сезон, може бути один з найскладніших, і хоча місто та теплопостачальні підприємства роблять все можливе, звертають увагу на те, що певні заходи з боку мешканців в частині утеплення своїх помешкань точно не будуть зайвими.

“Також нагадуємо на необхідність відповідального споживання та економії енергоресурсів для забезпечення стійкості роботи енергосистеми”, – додав Олександр Зімбовський.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook