На Вінниччині прикордонники затримали двох чоловіків, які хотіли виїхати за кордон уклавши фіктивний шлюб

На пункті пропуску “Могилів-Подільський” прикордонники затримали двох чоловіків, які хотіли виїхати за кордон уклавши фіктивний шлюб.

Про це йдеться на сайті Могилів-Подільського прикордонного загону.

Двоє чоловіків із Вінницької та Полтавської областей намагалися обійти закон, одружившись із жінками з інвалідністю, щоб уникнути обмежень на виїзд під час воєнного стану. Один із чоловіків був на 17 років молодший за свою дружину, інший – на 10.

Обидва шлюби були укладені влітку 2024 року, але чоловіки навіть не знали жодних подробиць про своїх новоспечених дружин, окрім того, що вони мають інвалідність ІІ групи, йдеться у дописі.

Про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено ст. 332 ККУ “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”, оперативні співробітники загону направили повідомлення до Національної поліції.

Відповідно до частини 2 статті 40 Сімейного кодексу України, шлюб вважається фіктивним, якщо його укладено без наміру створення сім’ї та набуття прав і обов’язків подружжя хоча б однією зі сторін.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook