Британія виділила Україні майже $4,5 млрд на купівлю зброї

Велика Британія виділила Україні 3,5 млрд фунтів стерлінгів (майже 4,5 млрд доларів) на закупівлю сучасного військового обладнання британських виробників.

Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду Великої Британії.

Зазначається, що торгова місія країни, до якої увійшли представники Міноборони, Департаменту бізнесу і торгівлі та оборонної асоціації ADS, відвідала Україну для обговорення подальшої співпраці з українським урядом і представниками промисловості. Її очолив міністр збройних сил Люк Поллард.

Ця місія є продовженням угоди, підписаної в липні 2024 року, яка дозволяє Україні витратити 3,5 млрд фунтів стерлінгів (близько 4,5 млрд доларів) на закупівлю сучасного військового обладнання британських виробників.

Поллард заявив, що Британія постійно підтримує Україну, не лише надаючи військову техніку, а й розвиваючи співпрацю з українською оборонною промисловістю. Це допомагає залучати інвестиції та зміцнювати можливості обох держав.

“Ми продовжуємо лідирувати у наданні військової допомоги, але наша підтримка набагато ширша, ніж просто надання обладнання. Наші відносини в галузі оборонної промисловості символізують роботу уряду та приватного сектору, спрямовану на збільшення та прискорення нашої підтримки. Поглиблюючи наші зв’язки з оборонною промисловістю України, ми розширюємо власні промислові потужності, одночасно підвищуючи можливості України”, — сказав він.

Зазначається, що Міноборони Британії вже уклало кілька важливих контрактів із британськими компаніями. Зокрема, угоду з Thales на постачання ракет для ППО та Sheffield Forgemasters на виготовлення поковок стволів для артилерійських установок.

“Майбутні замовлення знаходяться перебувають у стадії підготовки і фінансуватимуться Україною, використовуючи власні резерви та 3,5 млрд фунтів стерлінгів експортного фінансування Сполученого Королівства”, — йдеться в повідомленні.

Раніше у Міноборони Британії повідомили, що передадуть на потреби Збройних сил України партію самохідних артилерійських гаубиць AS90.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook