У Вінниці відбулась 57 сесія Вінницької обласної Ради

Сьогодні, 27 вересня, голова обласної Ради Вінниччини Вячеслав Соколовий розпочав чергову 57 сесію Вінницької обласної Ради 8 скликання. На початку сесійного засідання депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, хто загинув у війні з російським агресором.

Депутати ухвалили принципи та пріоритети формування обласного бюджету на 2025 рік та його виконання.

На засіданні підтримали рішення про надання допомоги силам оборони та силам безпеки, погодили передачу матеріалів з регіонального матеріального резерву Лука-Мелешківській територіальній громаді, яка постраждала від атаки «шахеда».

Депутати заслухали інформацію про хід виконання обласної цільової програми підтримки учасників бойових дій, членів їхніх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України на 2022-2026 роки. У звіті йдеться, що на реалізацію заходів Програми у першому півріччі 2024 року з обласного бюджету було передбачено 73,8 тис. грн, фактично профінансовано й використано 41,4 тис. грн, за звітний період проведено 151 захід.

Депутати звернулися до Голови Верховної Ради України про присудження щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти: директорці комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Немирівської міської ради Ларисі Зозулі та директору комунального закладу «Вінницький ліцей № 27» Олексію Терновому.

Голова постійної комісії з питань економіки, фінансів та бюджету Галина Якубович прозвітувала перед депутатами про роботу комісії за звітний період з грудня 2020 року по червень 2024 року.

На пленарному засіданні депутати погодили Інвестиційну програму на 2024 рік та План розвитку комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» на 2024-2028 роки. Також внесли зміни до Статутів комунальних підприємств та затвердили їх в новій редакції.

На сесії розглянули та проголосували низку рішень щодо приймання-передачі та списання комунального майна, проведення будівельних робіт на території комунальних підприємств та зняли з контролю рішення обласної Ради.

Депутати затвердили План заходів щодо формування мережі закладів освіти, що забезпечуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти з 01 вересня 2027 року, у Вінницькій області та їх орієнтовного переліку. Крім цього, ухвалили встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для населення, бюджетних установ та організацій, госпрозрахункових споживачів та релігійних організацій комунальним підприємством «Вінницяоблтеплоенерго».

Загалом на черговій 57 сесії Вінницької обласної Ради було розглянуто та ухвалено рішення з 22 питань порядку денного.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook