У Вінниці триває дводенний тренінг для фахівців соціальних служб

Повернення ветеранів до цивільного життя є надзвичайно складним процесом, який неможливий без всебічної підтримки держави та активної участі всіх верств суспільства. Цей аспект став ключовою темою тренінгу, на якому працівники департаменту соціальної політики Вінницької міської ради протягом двох днів здобували нові знання та вдосконалювали навички для ефективного спілкування з ветеранами та їхніми родинами. Навчання було організоване в межах Меморандуму про співпрацю між міською радою та Національним університетом «Києво-Могилянська академія».

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницьку міську раду.

Програма тренінгу «Особливості спілкування з ветеранами» включає дводенний навчальний курс, розроблений експертами Києво-Могилянської академії. Серед тем, які порушуються в його перебігу, – психосоціальні потреби ветеранів, визначення симптомів посттравматичного стресового розладу (ПТСР) та засади створення довірливої атмосфери як під час міжособистісного спілкування, так на рівні побудови трудових відносин. Такі знання необхідні для того, щоб шлях адаптації та реінтеграції ветеранів до цивільного життя відбувався максимально комфортно, зокрема із дотриманням маркерів інклюзивності та доступності, зазначають спікери проєкту.

У Вінниці межах навчання за парти сіли 40 працівників соціальних служб, які відповідно до своїх професійних обов’язків, тісно взаємодіють із військовими та членами їхніх родин. Відтак тренінг спікери побудували на активному діалозі, що включав  обмін досвідом. А головною його метою  було віднайти та доповнити методики ефективними інструментами, що потрібні  для роботи фахівцям у царині соціальної підтримки та працевлаштування ветеранів.

«Навчання дуже корисні. Адже мова йде про допомогу нашим воїнам, які заново призвичаюються до життя за лінією фронту. Це вимагає від них надзвичайних зусиль, тож і ми не маємо права зупинятися  у своєму професійному розвитку», – переконана слухачка курсів, заступниця начальника відділу ветеранської політики та організаційного забезпечення департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Оксана Павлюк.

«Програма цих навчань, які ми проводимо в межах «Муніципального університету»,  передбачає розвиток психологічних компетентностей при спілкуванні службовців міської ради із тими, хто боронив територіальну цілісність та суверенітет України на полях війни.  А також набуття відповідних навичок, які сприятимуть їхній адаптації  до цивільного життя та повернення до професійної діяльності, – зазначила директорка департаменту кадрової політики Тетяна Ласкавчук. – Дякую нашим спікерам із Києво-Могилянської академії за змістовний тренінг, організований на високому рівні. Переконана, що набутті знання стануть у нагоді під час напрацювання можливих варіантів допомоги ветеранам. Адже турбота про наших Захисників та Захисниць – це один із ключових пріоритетів Вінницької громади».


Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook