Вінничан запрошують взяти участь в опитуванні для покращення громадського транспорту

Департамент транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради оголосив про старт опитування, спрямованого на покращення інфраструктури громадського транспорту в місті. Мета опитування – вивчити потреби вінничан та визначити найбільш проблемні ділянки.

«Ми працюємо над пріоритезацією громадського транспорту. Раніше, виявили найскладніші ділянки на маршрутах, визначаючи їхню проблематику. В результаті досліджень обрали та взяли за пілотний проєкт – трамвайний маршрут №6, який курсує вздовж вулиці з Вишеньки до ринку Урожай. З метою пришвидшення руху трамваїв по вул. Келецькій, навесні поточного року, було змінено режими роботи світлофорних об’єктів на 4 перехрестях: вул. Келецька – Політехнічна; вул. Келецька – просп. Юності; вул. Келецька – 600 річчя; вул. Келецька – Данила Галицького. В результаті – збільшилася тривалість дозволяючого сигналу для руху трамваїв по вул. Келецькій з дотриманням належного рівня безпеки руху, зменшилася тривалість проходження трамваями маршрутів №2, 3, 6 ділянки між контрольними пунктами «Ринок «Вишенька» і «Ринок «Урожай», відповідно час оборотного рейсу скоротився на 4 хвилини, експлуатаційна швидкість руху трамваїв по вул. Келецькій збільшилася з 12,3 км/год до 13,1 год. Продовжуємо працювати і далі. Такі дослідження – це старт роботи з містом побратимом Карлсрує», – розповідає директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.Новий проект не лише допоможе скоротити час проїзду громадського транспорту в центрі міста, оптимізувати розташування зупинок, підвищити безпеку руху громадського транспорту та розвантажити рух у центрі міста від автомобілів, а також забезпечити комфортний та безпечний рух для пішоходів та велосипедистів у центральної частини міста, зазначає директор департаменту.У Вінниці його реалізують за підтримки Агенції просторового розвитку у тісній співпраці з фахівцями з Карлсруе.

💭

“Він не лише допоможе скоротити час проїзду громадського транспорту в центрі міста, оптимізувати розташування зупинок, підвищити безпеку руху громадського транспорту та розвантажити рух у центрі міста від автомобілів, а також забезпечити комфортний та безпечний рух для пішоходів та велосипедистів у центральної частини міста” – зазначає головний експерт з просторового планування Агенції просторового розвитку Максим Кравчук.Перший етап вже стартував на початку вересня. Щоб вивчити транспортні потреби вінничан – запустили соціологічне дослідження.

Його профінансують наші німецькі партнери. Дослідження проводять спеціалісти компанії Info Sapiens у форматі телефонного опитування. Воно допоможе краще зрозуміти транспортну поведінку і проблеми мешканців у пересуванні по місту та проблематику мобільності у Вінниці загалом та в центрі, зокрема трамваїв.

Долучитись до онлайн опитування перейшовши за посиланням: http://surl.li/zeanoq

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook