Зеленський: план перемоги розрахований на рішення партнерів з жовтня по грудень

План перемоги України у війні з росією, який президент Зеленський планує представити цього місяця президенту Сполучених Штатів Америки, розрахований на швидкі рішення партнерів з жовтня по грудень 2024 року.

Про це заявив президент України на пресконференції з очільницею Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Він наголосив, що всі деталі плану обговорить безпосередньо з президентом США Джо Байденом і більшість рішень залежать саме від нього та інших союзників. Якщо виконання рішень, передбачені мирним планом, не будуть затягуватись — “план спрацює”.

“Дуже надіюсь, що він (Джо Байден) підтримує цей план. Весь план розрахований на швидкі рішення наших партнерів, які повинні статися, починаючи з жовтня до грудня місяця. І не затягувати ці процеси”, — сказав Зеленський.

18 вересня японське інформагентство Kyodo News з посиланням на високопосадовця уряду 18 вересня повідомляло деталі мирного плану. Зазначається, що План перемоги у війні президента України Володимира Зеленського включатиме детальний перелік військових ресурсів, життєво важливих для перемоги над Росією, а також прохання про дозвіл атакувати територію росії ракетами великої дальності. У плані також наголошуватиметься на необхідності інвестицій для зміцнення вітчизняного оборонного потенціалу. Він буде представлений під час саміту з президентом США Джо Байденом наприкінці вересня.

Ввечері 18 вересня президент Зеленський повідомив, що план перемоги повністю підготовлений.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook