Понад 540 поранених в Україні військових вже пройшли медичну реабілітацію в Латвії

У Латвії пройшли лікування більш як 540 українських військових, що зазнали поранень на війні з рф. На початку червня уряд виділив 184 тисячі євро на реабілітацію бійців ЗСУ. Також цього тижня країна надішле ще один пакет гуманітарної допомоги медзакладам України.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я Латвії.

У середу, 14 серпня, міністр охорони здоров’я Латвії Хосамс Абу Мері та посол України в Анатолійс Куцеволс відвідали реабілітаційний центр Jaunķemeri в Юрмалі, куди цього року почали приймати поранених українських військових. Загалом центр до кінця 2024-го прийме 50 бійців.

На початку червня латвійський уряд підтримав забезпечення реабілітації більшої кількості українських військових. Влада виділила на це 184 тисячі євро.

“Понад 540 поранених в Україні військових вже пройшли медичну реабілітацію в Латвії. Є кілька моментів, які ми враховуємо, щоб мати змогу запропонувати бійцям найкращі умови – необхідних спеціалістів і розташування, щоб у разі потреби ми могли здійснити транспортування або залучити інших лікарів для консультації”, – зазначив Хосамс Абу Мері.

У повідомленні пресслужби МОЗ також ідеться, що до кінця поточного тижня (до 18 серпня) Латвія відправить в Україну черговий вантаж гуманітарної допомоги: антибіотики, шприци, ін’єкційні голки, інфузійні системи, джгути, компресійні пов’язки для зупинки кровотеч, бинти для перев’язування великих ран. Центр громадського здоров’я МОЗ України отримає гумдопомогу та розповсюдить її по лікарнях.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook