Посуха знищила урожай у Південній Африці, ООН шукає кукурудзу в Україні

Південноафриканські країни борються з наслідками рекордної посухи, викликаної явищем Ель-Ніньо, через яку країни втратили великі частини врожаїв. Всесвітня продовольча програма (WFP) ООН шукає 290 тисяч тонн кукурудзи, зокрема у Мексиці та Україні.

Про це повідомляє Bloomberg.

Погодне явище Ель-Ніньо цього року спровокувало посушливий період у південній Африці, що призвело до того, що країни, включаючи Малаві, Замбію та Зімбабве, оголосили стан національного лиха через неврожай. Цього року Зімбабве виробило 744 271 тонн кукурудзи, що майже на 70% менше, ніж торік.

WFP намагається зібрати близько 400 мільйонів доларів для фінансування закупівлі 290 тисяч тонн кукурудзи. Хоча постачання кукурудзи зазвичай покладається на Південно- Африканську Республіку, яка зазвичай є найбільшим експортером континенту, урожай цієї країни також впав приблизно на 20%, обмежуючи кількість зерна, доступного для експорту.

Допомога Південній Африці складна, тому що жителі регіону в основному їдять білу кукурудзу, а не жовту кукурудзу, яка популярна в інших країнах. Крім того, багато країн забороняють імпорт генетично модифікованого зерна, якщо воно не подрібнене.

Помічниця виконавчого директора з розробки програм і політики WFP Валері Гварнієрі повідомила, що близько 27 мільйонів людей у ​​семи країнах потребуватимуть допомоги в так званий неврожайний сезон — з кінця 2024 року до березня 2025 року.

WFP має кілька тендерів на постачання білої кукурудзи з Мексики, однієї з небагатьох інших країн, яка вирощує значну кількість цього сорту, і очікує закупити в країні близько 100 000 тонн. Він також прагне отримати таку саму кількість від Танзанії, яка цього сезону зібрала високий урожай, і “невелику кількість меленої жовтої кукурудзи з України”.

Програма ООН задовольнить лише частину попиту в регіоні, хоча вона також використовуватиме свій досвід, щоб допомогти країнам закуповувати кукурудзу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook