Зеленський доручив підготувати гуманітарний план для Курської області

Президент Володимир Зеленський вперше прямо згадав про події в Курській області рф. На ставці заслухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо операції на цій території і оборонних дій на фронті.

Про це він повідомив у своєму Телеграм-каналі.

Як повідомив у Телеграм-каналі президент, під час засідання Ставки Сирський доповів про оборонні дії ЗСУ на фронті та операцію в Курській області.

“Продовжуємо проведення наступальної операції на території Курської області. На даний час під нашим контролем знаходиться близько 1000 квадратних кілометрів території російської федерації. Угруповання військ виконують поставлені завдання, бої йдуть фактично по всьому фронту, ситуація знаходиться під нашим контролем”, — повідомив Сирський.

Президент подякував військовим”за стійкість та рішучі дії”, а також доручив міністру внутрішніх справ, іншим урядовцям, СБУ “підготувати гуманітарний план для території проведення операції”.

На Ставці також заслухали доповідь першої віцепремʼєрки Юлії Свириденко щодо збільшення частки українського виробництва в державних закупівлях. За словами Зеленського, уряд готує для українських підприємств тривалі, прогнозовані контракти на 5–10 років.

“Ще кілька доручень. Координаційному штабу, ГУР, СБУ та МВС – підготувати чітку й прозору стратегію повернення наших людей з російського полону. Міноборони та дипломатам – представити перелік необхідних дій з нашого боку, щоб отримати від партнерів дозвіл на використання далекобійної зброї для захисту нашої території”, — зазначив президент.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook