МВС застерігає українців від купівлі підроблених водійських прав

У Міністерстві внутрішніх справ попередили українців про випадки продажу підроблених посвідчень водія від імені працівників сервісних центрів МВС. Людям обіцяють водійський документ без складання іспитів.

Про це йдеться у повідомленні МВС України.

“Шахраї під виглядом працівника сервісних центрів МВС Києва на ім’я “Софія Бойко” пропонують купити посвідчення водія та отримати документ поштою. Спілкуються в телефонних месенджерах Telegram, Viber, WhatsАpp. Клієнтам обіцяють водійський документ без складання іспитів”, — розповіли у відомстві.

Там пояснили, що для того, щоб увійти в довіру, шахраї надають численні фото з використанням службового бейджу, айдентики та кольорів сервісних центрів МВС, що зроблені за допомогою комп’ютерних програм.

При цьому найчастіше злочинці використовують світлини, зроблені у 2016 році на відкритті сервісного центру МВС в місті Сєвєродонецьк Луганської області.

Водійські права

МВС України. МВС України

“Дівчина на фото – це колишня співробітниця структури Головного сервісного центру МВС, не має жодного відношення до фейкового адміністратора й ніколи в минулому не обіймала таку посаду. Наразі вона тривалий час перебуває за кордоном. Її справжнє ім’я та прізвище не Софія Бойко. Наразі регіональним сервісним центром ГСЦ МВС в м. Києві сформовано та подано до поліції заяву про вчинення злочину”, — зазначають у ГСЦ МВС України.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС у Facebook та Instagram. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію шукайте на сайті.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook