Вінничан запрошують на «День хліба і меду»

Цієї суботи, 10 серпня, у селищі Десна відбудеться захід «День хліба і меду». На гостей заходу чекають різноманітні майстер-класи для дітей та дорослих, презентації світлиць населених пунктів ВМТГ, цікаві заходи від представників громадських організацій «Асоціація фермерів та приватних землевласників ВМТГ» і «Вінницькі бджолярі», виставка-ярмарок хлібобулочних виробів та продукції бджільництва, фотозони, фудкорти, благодійний аукціон та багато інших локацій.

Захід проходитиме під гаслом «Ми дякуємо Захисникам за врожай 2024 року», подія має на меті збереження та популяризацію автентичних хлібопекарських традицій Вінниччини. Організатором події виступає департамент економіки і інвестицій Вінницької міської ради.

Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний зауважив, що захід містить і благодійну складову: учасники матимуть можливість задонатити комфортну суму на підтримку Збройних Сил України.

«У кожному селі є господині, які дотримуються стародавніх рецептів та методів випікання. Унікальність цих звичаїв полягає в різноманітності видів хліба, таких як короваї, паляниці та інші. Особливі рецепти та техніки випікання стали своєрідним культурним спадком регіону, який важливо зберегти для майбутніх поколінь. А особливо сьогодні, коли росія зазіхає на нашу українську землю, знищуючи усе на своєму шляху. Зараз такі заходи, як “День хліба і меду”, це нагадування про стійкість українського народу та важливість збереження культури й традицій», – говорить Андрій Очеретний.

На івенті для відвідувачів буде представлено світлиці кожного населеного пункту Вінницької міської територіальної громади. Тут будуть гостинно зустрічати, презентувати процес випікання хліба у тому чи іншому населеному пункті нашої області. А майстрині поділяться секретами свого ремесла з охочими.

На виставці-ярмарку можна буде продегустувати хлібобулочні вироби традиційної та оригінальної рецептур, кондитерські вироби, мед та продукти бджільництва, крафтові напої. Чекатиме на учасників і фудкорт.

Організатори розповіли, що під час події будуть локації із товарами з народно-прикладного мистецтва: вироби з бісеру, глини, лози, шкіри, фетру, смоли, гончарні вироби, вишиванки, намиста з натурального каміння та ін.

Зокрема для відвідувачів заплановані й цікаві фотозони з послугами професійного фотографа.

Гарний настрій подарують Академічний ансамбль пісні і танцю «Поділля» Вінницької обласної філармонії ім. М.Д. Леонтовича та творчі колективи громади. В перерві між виступами буде проведено аукціон, де розіграють ексклюзивний лот, а виручені кошти підуть на донат для ЗСУ.

Деталі щодо часу та трансферу до місця події будемо повідомляти згодом на нашому сайті.

У разі оголошення повітряної тривоги захід призупинять, а присутні мають прямувати у найближче укриття. Мапа – за посиланням.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook