Оплата за в’їзд до Венеції може зрости у 2025 році

У 2025 році можуть збільшити оплату за в’їзд до Венеції. Усе, аби зменшити потік туристів.

Про це повідомляє Reuters.

Експериментальна система оплати для туристів у Венеції лише частково вплинула на те, аби зменшити кількість людей у місті. Однак, за словами політика, який очолює проєкт, ціни можуть підвищити наступного року.

У квітні уперше у світі відомий італійський туристичний центр запровадив збір у розмірі 5 євро для туристів, які приїжджають на один день, в особливо переповнені дні. Сподівалися, що це відлякає деяких людей. Пілотна схема діяла лише 29 днів і завершить працювати у неділю, 14 липня.

Член міської ради Венеції, відповідальний за туризм і соціальну згуртованість, Сімоне Вентуріні заявив, що початкова оцінка була позитивною. Він підтвердив, що систему відновлять у 2025 році.

“У деякі вихідні було менше людей, ніж у той же час минулого року… але ніхто не очікував, що всі одноденні мандрівники дивом зникнуть”, — сказав він агентству Reuters.

Водночас Вентуріні очікує, що це працюватиме ефективніше у найближчі роки, коли збільшать ціну. Однак, скільки доведеться платити у 2025 році, він не повідомив.

Так міська влада хоче відлякати туристів, які приїжджають на один день. Особливо, у вихідні та святкові дні, коли кількість відвідувачів може бути понад 100 тисяч – удвічі більше, ніж кількість місцевих. Тим часом люди, які мають залишатися на ніч у готелях, не повинні сплачувати податок.

Однак, не всі у Венеції вважають, що таку схему варто продовжувати.

“Це був повний провал. Місто все ще переповнене туристами”, — заявив опозиційний радник Джованні Андреа Мартіні.

Він додав, що кількість людей, які сплачують збір, зменшилася. Усе через те, що чутки про штрафи, якими їм погрожували, не справдилися.

Вентуріні зауважив, що штрафів було “дуже мало, або, ймовірно, взагалі не було”. Мовляв, на цьому експериментальному етапі зосередилися на інформуванні людей, а не на тому, щоби їх штрафувати.

Однак Мартіні при цьому виступав за систему, яка передбачає безоплатне бронювання місць для відвідувачів. Усе, аби це було доступним для сімей з низьким рівнем доходу. Однак, при цьому, щоби була можливість відстежувати потенційних туристів.

Він переконаний, що довгостроковою метою має бути повернення до міста постійних мешканців, які виїхали з міста протягом останніх років, адже на ринку житла усе більше домінує короткострокова оренда.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook