Кожен має улюблений браузер для повсякденного використання. Хоча майже всі браузери пропонують схожі функції, важливо враховувати, що деякі з них забезпечують кращий рівень безпеки та конфіденційності, ніж інші. Тому вибір найбільш безпечного браузера для щоденного використання захистить вас під час навігації в Інтернеті.

AD_4nXeY0ACwJR-aIhtUZyveZ6pHLu-aq_fWb49jchvoAcbfWiBq7v3ZM7-WtkhWE_m2v0b78KF6jnjFZGjA3T2QBIhK6HEdPvyNKTzG9cUEgd128CGWH6O11DlKBHYgiVulDby-rabqoVm9o6QBFkTCpFn2jFYl?key=SDCYyVwf7ZPrOP_LP7DTww

Найкращі функції безпеки для браузерів

Блокування сторонніх трекерів

Деякі популярні веб-браузери діють скоріше як агенції зі збору даних для рекламодавців, ніж як інструменти для споживачів. Ці браузери відстежують і зберігають історію відвідувань користувача, а потім продають ці дані корпораціям для використання в рекламних цілях. Це дозволяє технологічним компаніям монетизувати ваші дані.

Перегляд інкогніто

Хоча інкогніто або приватний перегляд здається безпечним варіантом, він все одно залишає вас і ваші дані вразливими. Хоча приватний перегляд стирає вашу інформацію, ваша IP-адреса і місцезнаходження все одно передаються кожному веб-сайту, рекламі та трекеру, які завантажуються у вашому браузері. Щоб захистити себе більш надійно, рекомендується завантажити VPN, який приховає вашу IP-адресу і зашифрує ваш трафік. Режим інкогніто також дозволяє людям шпигувати за вашими діями на комп’ютері за допомогою програмного забезпечення для запису клавіатурних повідомлень.

Керування паролями

Хоча зберігати паролі в браузері для автоматичного входу на часто використовувані веб-сайти зручно, це робить вас вразливими для хакерів. Браузери зазвичай зберігають ці паролі у вигляді відкритого тексту. Для кращого захисту паролів використовуйте програмне забезпечення для керування паролями. Безпечний менеджер паролів зберігає інформацію про користувача та паролі в зашифрованому архіві, який не залишає ваші дані вразливими до атак.

Розмежування браузерів

Більшість з нас використовує один і той самий браузер для переходу між електронною поштою, веб-серфінгом, соціальними мережами і назад, при цьому постійно входячи в усі свої акаунти. Такі сервіси, як Gmail і Facebook, відстежують ваші дії в Інтернеті, поки ви перебуваєте на їхніх веб-сайтах.

Один з найпростіших способів запобігти цьому – розділити свої браузери. Використовуйте один браузер виключно для перегляду веб-сторінок, інший – виключно для онлайн-акаунтів, які потребують пароля.

3 найбезпечніші браузери:

Давайте розглянемо шість найпопулярніших безпечних браузерів, які ви можете використовувати.

1. Firefox

Firefox – зручний, швидкий і легкий браузер. Крім того, це єдиний популярний браузер з відкритим вихідним кодом, а його код ретельно досліджувався і перевірявся спільнотою. Таким чином, ви можете бути впевнені, що в ньому не заховано жодних шкідливих віджетів.

Firefox також досить безпечний. Як і інші великі гравці ринку, він пропонує режим приватного перегляду, який включає в себе відстеження, захист від шкідливого програмного забезпечення та фішингу, блокування спливаючих вікон та захист від відбитків пальців. 

2. Tor Browser

Tor – це, мабуть, найвідоміший браузер, орієнтований на конфіденційність. Він запобігає несанкціонованому шпигунству за допомогою вбудованих прихованих ретрансляційних серверів, постачається з попередньо налаштованими функціями безпеки і може працювати з флешки.

Tor тричі шифрує ваш інтернет-трафік на трьох різних вузлах, які є децентралізованими і управляються волонтерами. Він також захищає вас від стеження і автоматично очищає ваші файли cookie та історію переглядів.

3. Brave

Brave – це відносно новий браузер конфіденційності на базі Chromium, який має досить потужний функціонал. Він легкий, але пропонує безліч функцій, включаючи вбудований блокувальник реклами, менеджер паролів, захист від відстеження, блокувальник скриптів і функцію захисту від відбитків пальців в один клік. 

Браузер Brave також може автоматично оновити ваше з’єднання до більш безпечного HTTPS. А якщо ви хочете ще більше безпеки та конфіденційності в Інтернеті, переконайтеся, що у вас є і HTTPS-з’єднання, і VPN.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook