США допоможуть відновити інфраструктуру України

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков, міністр транспорту США Піт Буттіджедж та міністр торгівлі США Джина Раймондо підписали спільну заяву щодо підтримки інфраструктурної стійкості України та її відновлення через посилену двосторонню співпрацю.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Заява передбачає створення спільної робочої групи, яка займеться питанням залучення американських державних інституцій, бізнесу та експертів до процесу відновлення інфраструктури України.

“Наразі наш пріоритет — “проєкти виживання”, які дозволять українській економіці вистояти в умовах війни та повернути нормальне життя на деокуповані території”, — заявив Кубраков.

За його словами, для ефективного залучення бізнесу потрібні нові швидкі інструменти для закупівель, які будуть спиратися не тільки на фактор ціни, але й на інші компетенції.

Кубраков також розповів американським колегам про оперативну роботу над відновленням критично важливої транспортної інфраструктури. Зокрема, з початку повномасштабного вторгнення з 322 зруйнованих мостів ремонтні роботи ведуться уже на 47. Також поруч зі зруйнованими мостами облаштовано уже понад 50 тимчасових переправ.

Як зазначили у Мінінфраструктури, американські партнери готові посприяти у цьому процесі шляхом безпосередньої допомоги та створенням умов для залучення американського бізнесу та експертів у цей процес.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook