Споживачі заборгували  “Вінницяміськтеплоенерго”  майже  46 мільйонів гривень

Вінницяміськтеплоенерго попереджує споживачів, які накопичують на своїх рахунках борги і вважають, що це не проблема і заборгованість з часом буде списана…

Розчаруємо вас: «списання боргів за спожиті житлово-комунальні послуги чинним законодавством не передбачено» – це зазначено у листі Міністерства з питань ЖКГ України №12/1-64 від 17.05.2007р.

Про це повідомляє КП ВМР “Вінницяміськтеплоенерго”.

     Добре, коли  боржник реагує на попередження і находить можливість добровільно погасити заборгованість (оплачує одразу всю суму боргу або укладає договір реструктуризації і оплачує борг рівними частинами).

     У іншому випадку – справи злісних неплатників передаються до суду і далі все вирішується в судовому порядку. Наразі судовий процес проходить в спрощеному порядку шляхом видачі судового наказу, без виклику сторін, відповідно до Розділу 2 Цивільно процесуального кодексу України.

     За 2021 рік КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» подало 2117 судових позовів на суму майже  46 млн. грн., з них 2052 – на споживачів категорії «населення» та 65 – на споживачів категорії «юридичні особи».

     Загальна сума задоволених позовних вимог за 2021 р.  складає понад 21 млн. грн. Наразі на розгляді в суді знаходяться 1046 справ, 2 справи з категорії «юридичні особи» готуються до подачі в суд.

    До речі, споживачі, які уклали договір  реструктуризації боргу та справно виконують умови цього договору,  не потрапляють під штрафні санкції.  

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook