На Театральній тестують «розумну» зупинку

У Вінниці на зупинці Театральній почали тестувати «розумну» зупинку. Це табло із зображенням розкладу руху муніципального транспорту, а також інформацією про те, через скільки хвилин прибуде транспорт. До кінця року у місті обіцяють встановити 50 табло.
Як розповіла директорка КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна, наразі проводять тести, аби визначити навантаження на GPS та графік руху громадського транспорту.
— Зараз ми перевіряємо, як все працює та визначаємо навантаження. Поки що на зупинці Театральній на табло видно розклад руху тролейбусів та автобусів. Особливість таких зупинок полягає в тому, що там буде висвічуватися, через скільки хвилин з’явиться потрібний транспорт, – зазначає Катерина Бабіна.


З її слів, у Вінниці таке ноу-хау має з’явитися на 50 зупинках, там де збирається найбільша кількість пасажирів.
— Такі табло ми плануємо встановити на 50 зупинках. Точно це буде район оновленої Замостянської, Вишеньки та залізничного вокзалу, так як там найбільший пасажирський потік, – коментує Катерина Бабіна.
Директорка КП «Вінницякартсервіс» розповідає, що окрім «розумних» зупинок вінничани зможуть користуватися й мобільним додатком.
— Там теж буде завантажена вся інформація про графік руху транспорту. Додатково облаштуємо ще QR-Code на зупинках. Мобільний додаток запрацює тоді, коли ми змонтуємо «розумні» зупинки. Плануємо це зробити впродовж місяця до Нового року, – додає Катерина Бабіна.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook