Усі померлі від COVID-19 у Вінниці мали зайву вагу

Статистика смертності від COVID-19 на Вінниччині нижча, ніж загальноукраїнська.

Так, станом на 12 червня у Вінницькій області зафіксовано 1317 підтверджених випадків COVID-19, померли 20 людей. Відповідно до цих даних, які надає Центр громадського здоров’я МОЗ України, показник смертності від COVID-19 на Вінниччині – 1,51%. В Україні показник летальності – 2,92% (29 753 підтверджених випадки COVID-19 і 870 померлих станом на 12 червня).

Крім нижчого рівня смертності, захворюваність на COVID-19 на Вінниччині має й інші відмінності від загальноукраїнської картини. Зокрема, найбільше захворілих у нас віком 30-49 років – 37%. Так звана група ризику 50+ за кількістю захворілих на Вінниччині на другому місці. Крім цього, в області на 2% менше, порівняно із загальноукраїнськими цифрами, захворілих віком 70+ – у нас це 7%, тоді як загалом по Україні – 9%.

Порівняно із Україною, чоловіків на Вінниччині хворіє на 1% більше, ніж жінок.

В Україні найбільше захворілих на коронавірус у віці 50-69 років – 37%.

Як розповів «Місту» директор Департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш, усі померлі жителі Вінниці мали супутні патології і зайву вагу.

– Усі померлі мали супутні патології: ішемічна хвороба, ускладнення у вигляді інсультів, у декількох були злоякісні пухлини. У більшості була зайва вага. Тобто, якщо брати загалом, то на першому місці: ішемічна хвороба, ожиріння і онкологія. Це те, що практично було в усіх. Всі були за 60 років, тільки один померлий був 48 років, – розповів Олександр Шиш, уточнивши, що це ситуація по місту Вінниці, а по області може бути інша.

За словами Олександра Шиша у місті Вінниці серед захворілих на COVID-19 – жінок на 10% більше, ніж чоловіків.

* При підготовці матеріалу використані дані із сайту Центру Громадського здоров’я МОЗ України.

Нагадаємо, у Вінницькій області станом на 11 червня – один військовослужбовець із COVID-19, він лікується вдома.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook