В бажанні схуднути та підтримувати себе у формі важливу роль відіграє не тільки те, що ви їсте, але й те, скільки саме. Цей показник відрізняється залежно від індивідуальних особливостей: віку, фізичної активності та гормонального фону.
Дуже часто люди вважають, що проблема в розмірі порції і думають, якщо контролювати тільки цей показник, то успіх забезпечений. При цьому багато хто забуває, що якість їжі має першочергове значення.
Саме тому важливо вибирати збалансовану їжу, багату на клітковину — у цьому випадку навіть контроль за розміром порцій з часом стане інтуїтивним процесом. Протягом першої години після пробудження обов’язково з’їжте сніданок, а після цього їжте не раніше ніж через 4-5 годин;
Уважно стежте, щоб розмір порцій був постійно однаковий;
Комбінуйте макроелементи: вуглеводи, жири та білки, а в ідеалі – 50% вуглеводів, 30% жирів та 20% білків.
При кожному прийомі їжі не забувайте про овочі та фрукти.
Вживайте близько двох літрів води на день.
Ще одна порада – почніть користуватися тарілками меншого розміру, ніж зазвичай.
Якщо ви їсте овочі чи салат, то розмір такої порції – половина тарілки. Білки повинні займати чверть тарілки, до цієї категорії входить м’ясо, риба, яйця, молочні продукти, а також бобові. Складні вуглеводи, цільнозернові та крохмалисті овочі – теж чверть тарілки. А продуктів із високим вмістом жирів рекомендується брати не більше половини столової ложки – ця категорія включає сир та олію.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook