Фахівці поділилися порадами, як ідеально зварити яйця, щоб щоразу вони виходили саме такими, якими ви хочете, незалежно від того, чи любите ви їх зварені круто або некруто, передає Allrecipes.
“Дуже свіжі яйця смачні в смаженому вигляді або у вигляді омлету, але старі яйця насправді легше чистити. Найкращий вибір для круто зварених яєць, які легко чистити, – це яйця, які лежали в холодильнику тиждень або два”, – йдеться в публікації.
Як ідеально зварити яйця – перевірений метод
Ось які три кроки до ідеальних яєць, зварених круто або некруто, радять:
- Покладіть яйця в каструлю або кухлик і залийте холодною водою.
- Поставте каструлю на сильний вогонь і доведіть воду до кипіння. Зніміть каструлю з вогню і накрийте кришкою. Залиште яйця в гарячій воді на 4-12 хвилин, залежно від того, наскільки твердими або застиглими ви хочете отримати жовтки. Що довше яйця перебувають у гарячій воді, то ліпше буде готовий жовток: для зварених некруто яєць знадобиться менше часу, а для круто зварених яєць – більше. Для маленьких яєць потрібно менше часу, а для дуже великих – більше.
- Негайно злийте воду і покладіть яйця в миску, наповнену водою з кубиками льоду.
Якщо ви плануєте чистити яйця, злегка розбийте їх, перш ніж покласти в крижану воду, і залиште на годину для максимальної легкості очищення, наголошується в статті.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook