Хрустке та ароматне: BBC GoodFood поділилось різдвяною версією мармурового печива

Печиво – це завжди чудовий варіант, коли хочеться простої випічки. Доклавши трохи зусиль можна отримати цілу тарілку порційних смаколиків та пригостити ними всю родину.

BBC GoodFood поділилось різдвяною версією мармурового печива з ароматними спеціями, які додають святкового настрою. Для їхнього приготування знадобляться:

  • какао-порошок – 60 г;
  • цукор – 200 г;
  • олія – 60 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 180 г;
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • апельсин – 2 шт.
  • спеції для імбирного печива – 2 ч.л.;
  • кориця – 1 ч.л.;
  • цукрова пудра  – 50 г.

Змішайте какао, цукор і олію. Додайте яйця по одному, змішуючи до повного з’єднання.

Вмішайте борошно, розпушувач, апельсинову цедру, спеції, корицю та дрібку солі в окремій мисці, потім додайте до суміші какао та перемішуйте, поки не утвориться м’яке тісто. Якщо воно буде занадто м’яким, можна поставити в холодильник на 1 годину.

Духовку розігрійте до 190C/170C вентилятор/газ 5. У цей час висипте цукрову пудру в неглибоку миску. Скачайте з тіста невеликі кульки (приблизно 20 г кожна) і обваляйте в цукровій пудрі для покриття. Покладіть їх на одне велике або два середніх дека, вистелених пергаментом для випічки. Переконайтесь, що печиво рівномірно розташоване, оскільки он збільшиться у діаметрі.

Випікайте на середній решітці 10 хвилин. Залиште їх охолонути. Печиво стане твердим зверху й м’яким та ніжним в середині. Його можна зберігатидо чотирьох днів у герметичному контейнері.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook