22 листопада, напередодні Всеукраїнського Дня пам’яті жертв голодоморів 1932-1933 років в Україні, у центрі реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк пройшов тематичний захід. Усі учасники вшановували пам’ять померлих внаслідок Голодомору-геноциду.
Повідмляє Вінницька міська рада.
“Організатори заходу підготували страви, які їли українці, щоб вижити під час голоду. Це узвар із різних видів деревної кори, глоду, шипшини, горобини, соснових шишок. Також спекли хліб на основі висівок льону, розторопші, який готували українці під час голоду. Також запекли цукровий буряк. Ці страви могли скуштувати учасники заходу, щоб зрозуміти, в яких скрутних умовах перебували наші пращури в 30-х роках”, – йдеться в повідомленні.
Захід містив інформаційну частину. Глядачам розповіли про причини тих страшних подій, а присутні поділилися родинними історіями. Окремо згадали про те, як у 2008 році Голодомор 1932-1933 роках визнали геноцидом проти українського народу.
Під час заходу запалили воскові свічки, які напередодні виготовили клієнти «Гармонії». Всі присутні вшанували пам’ять жертв голодоморів хвилиною мовчання.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook