Банановий хліб – це ніжний та вологий десерт, який легко готувати. Дует матері й доньки Джессі та Ленні Вер створили свою кулінарну книгу, у якій запропонували свій рецепт цього смаколика.
Як пише Еxpress, цей рецепт розрахований на вісім людей. Для його приготування знадобляться:
- борошно – 280 г;
- сода – 1 ч.л;
- вершкове масло – 110 г;
- цукрова пудра – 220 г;
- яйця – 2 шт.;
- молоко – 80 мл;
- ванільний екстракт – 1 ч.л.;
- чорний шоколад – 100 г.
Форму вистеліть пергаментом та змастіть маслом. Духовку розігрійте до 200C/180C з вентилятором/газ 6.
Просійте сипучі інгредієнти у миску. Окремо збийте масло та цукор до пухкої блідої маси. Туди додайте розім’ятий у пюре банан. Об’єднайте з борошном. За бажанням, додайте туди трохи лимонного соку.
Далі візьміть плитку шоколаду. Його треба подрібнити качалкою або взяти одразу шоколадку стружку. Додайте це у тісто й перемішайте. Перелийте його у форму й випікайте приблизно 45-55 хвилин, поки десерт не підніметься і не стане золотисто-коричневим.
Кулінарна зірка Мері Беррі, яка написала десятки книг про приготування їжі, розвіяла один із найпопулярніших міфів про випічку. Ця помилка на кухні може у кінцевому підсумку привести до сирого всередині пирога. Зокрема, більшість людей перевіряє випічку зубочисткою чи тонким ножем. Мері вважає, що є набагато краща альтернатива.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook