Сезон кукурудзи: чим вона корисна та скільки її можна їсти щодня

Сезон кукурудзи – у розпалі. Тому слід знати про її корисні властивості. Крім того, необхідно знати скільки качанів можна з’їдати за день, щоб не нашкодити здоров’ю.

Вчені стверджують, що кукурудза – це ні панацея й, ні отрута. У помірних кількостях вона є корисною частиною раціону.

Корисні властивості кукурудзи

Продукт насичений вуглеводами, харчовими волокнами та може насичувати організм. Однак кукурудза не може “похвалитися” великою кількістю мінералів та вітамінів.

У 90-грамовому катанні свіжої кукурудзи міститься:

  • 2% відсотка для заліза;
  • 4% добової норми вітаміну А, що рекомендується;
  • 6% для вітаміну С.

Кукурудза багата на вуглеводи. В одному качані знаходиться близько 17 г вуглеводів, тоді як жиру всього 1 г, а білків – 3 грами. Кукурудза корисна для веганів та вегетаріанців, адже в ній більше білка, ніж у багатьох інших овочах.

Деякі сорти кукурудзи насичені антиоксидантами каротиноїдами – сорти яскраво-жовтогарячого кольору. Антиоксиданти борються з дією вільних радикалів в організмі, яку відіграють певну роль у процесі старіння та розвитку низки хронічних захворювань.

Попри те, що кукурудза – це зерно, вона не містить глютена. Це робить з неї безпечною їжею для людей з целіакією або непереносністю глютена, які хочуть додати зерно до свого раціону.

Багато дієтології стурбовані високою часткою вуглеводів у кукурудзі та низьким вмістом вітамінів та мінералів. Вони сходяться на думці, що в помірних кількостях кукурудза може бути частиною здорової дієти.

Скільки качанів кукурудзи можна з’їдати в день

Організм не може перетравлювати кукурудзу. Кукурудза має високий вміст целюлози, яку організм неспроможна засвоїти. Щоб не нашкодити своєму здоров’ю на день, можна з’їдати до 2 качанів кукурудзи.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook