Сезон кукурудзи – у розпалі. Тому слід знати про її корисні властивості. Крім того, необхідно знати скільки качанів можна з’їдати за день, щоб не нашкодити здоров’ю.
Вчені стверджують, що кукурудза – це ні панацея й, ні отрута. У помірних кількостях вона є корисною частиною раціону.
Корисні властивості кукурудзи
Продукт насичений вуглеводами, харчовими волокнами та може насичувати організм. Однак кукурудза не може “похвалитися” великою кількістю мінералів та вітамінів.
У 90-грамовому катанні свіжої кукурудзи міститься:
- 2% відсотка для заліза;
- 4% добової норми вітаміну А, що рекомендується;
- 6% для вітаміну С.
Кукурудза багата на вуглеводи. В одному качані знаходиться близько 17 г вуглеводів, тоді як жиру всього 1 г, а білків – 3 грами. Кукурудза корисна для веганів та вегетаріанців, адже в ній більше білка, ніж у багатьох інших овочах.
Деякі сорти кукурудзи насичені антиоксидантами каротиноїдами – сорти яскраво-жовтогарячого кольору. Антиоксиданти борються з дією вільних радикалів в організмі, яку відіграють певну роль у процесі старіння та розвитку низки хронічних захворювань.
Попри те, що кукурудза – це зерно, вона не містить глютена. Це робить з неї безпечною їжею для людей з целіакією або непереносністю глютена, які хочуть додати зерно до свого раціону.
Багато дієтології стурбовані високою часткою вуглеводів у кукурудзі та низьким вмістом вітамінів та мінералів. Вони сходяться на думці, що в помірних кількостях кукурудза може бути частиною здорової дієти.
Скільки качанів кукурудзи можна з’їдати в день
Організм не може перетравлювати кукурудзу. Кукурудза має високий вміст целюлози, яку організм неспроможна засвоїти. Щоб не нашкодити своєму здоров’ю на день, можна з’їдати до 2 качанів кукурудзи.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook