Наближається Великдень 2025, який в українців не проходить без м’якої ароматної випічки. До свята прийнято готувати паску з глазур’ю на дріжджовому тісті. Якщо ви ніколи не готували цей десерт, то вам сподобається волога паска лінива паска – рецепт доступний навіть новачкам. Повітряне, злегка вологе тісто під солодкою глазур’ю підкорить усіх рідних.
Найсмачніша волога паска без замішування
Інгредієнти:
- борошно – 380 г;
- сухі дріжджі – 7 г;
- вершкове масло – 100 г;
- молоко – 150 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 125 г;
- лимон – 1 шт.;
- родзинки – 150 г;
- горіхи, цукати за смаком;
- дрібка солі;
- дрібка ваніліну.
Дріжджі обов’язково мають бути свіжими – перевірте термін придатності. Молоко підігрійте до кімнатної температури, змішайте з дріжджами, ложкою цукру і двома ложками борошна. Перемішайте опару до однорідності та поставте в тепле місце на 10 хвилин.
Родзинки на 10 хвилин залийте окропом. Потім обсушіть паперовим рушником і обваляйте в борошні. Також змішайте з борошном цукати, якщо плануєте їх додавати. З лимона зніміть верхню частину цедри за допомогою дрібної терки.
Вершкове масло розтопіть. Остудіть, щоб воно було ледь теплим. Вмішайте яйця, цукор, сіль і ванілін. Влийте опару з дріжджами. Перемішайте все до однорідності та додайте лимонну цедру. Потім всипте просіяне борошно. Перемішуйте тісто, поки воно не стане густим як сметана.
Тісто накрийте рушником і поставте на 2 години в тепле місце. За цей час воно має збільшитися в 2 рази. Вмішайте в готове тісто родзинки та цукати. Розімніть руками, поки начинка рівномірно не розподілиться.
Форми для випічки заповніть на третину. Накрийте рушником і знову залиште для підйому на 1,5 години – за цей час тісто підніметься до середини формочок. Випікається паска без замісу приблизно 30-35 хвилин при 170°. Перевіряйте готовність зубочисткою. Якщо всередині тісто сире, а верхівка зарум’янилася, то накрийте фольгою.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook