Червона ікра – делікатес, який тішить своїм смаком і користю для здоров’я. Однак на полицях магазинів іноді можна зустріти підробки або продукцію сумнівної якості. Тому важливо знати, як вибрати червону ікру та перевірити її на натуральність.
Як відрізнити червону ікру від підробки – поради
Щоб насолоджуватися натуральною ікрою, свою особливу увагу під час вибору цього не найдешевшого продукту варто звернути на таке:
Упаковка. Ікра червона має бути герметично упакована. Перевагу варто віддавати скляним банкам, щоб бачити вміст. На упаковці має бути вказана дата виробництва. Високоякісна червона ікра виготовляється в період нересту риби – влітку та восени.
Колір і консистенція. Натуральні ікринки зазвичай мають однорідний колір, блискучу поверхню і трохи вологий вигляд. Якщо ікра занадто суха або, навпаки, плаває у великій кількості рідини, це ознака низької якості.
Смак і запах. Натуральна ікра має приємний, злегка солонуватий смак без гіркоти і яскраво виражений рибний аромат. Підробка часто має різкий запах хімічних добавок і неприємний післясмак.
Знаючи, як перевірити червону ікру на натуральність, ви зможете захистити себе від підробок і насолоджуватися якісним продуктом.
Як перевірити червону ікру в домашніх умовах – 2 тести
Ось, як перевірити ікру червону на натуральність удома, якщо ви її вже купили:
Перевірка червоної ікри окропом. Налийте в склянку гарячу воду і додайте трохи ікри. Натуральні ікринки розчиняться, залишивши каламутний осад. Штучна ж ікра плаватиме на поверхні, не втрачаючи форми.
Як перевірити червону ікру йодом. Нанесіть краплю йоду на ікринку. Натуральна ікра не змінить колір. Якщо продукт підроблений, він може набути темно-синього відтінку, тому що крохмаль, який міститься в підробці, вступає в реакцію з йодом.
Отже, щоб раптом не з’їсти підробку, перевірте упаковку, консистенцію, і за потреби використовуйте прості тести з окропом і йодом. Так ви завжди будете впевнені у виборі.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook