На Вінниччині перевіряють продовольчі ринки та магазини

У Вінницькій області розпочалися моніторингові обстеження агропродовольчих ринків та закладів торгівлі харчовими продуктами.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області

« За дорученням начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрія Якимчука фахівці проводять моніторингові обстеження агропродовольчих ринків та закладів торгівлі харчовими продуктами у зв’язку з набранням чинності наказу №1279 «Про затвердження Гігієнічних вимог до агропродовольчих ринків» » , – йдеться в повідомленні .

Мета заходів – запобігання поширенню інфекційних захворювань, харчових отруєнь та випадків ботулізму шляхом контролю умов реалізації продуктів.

Фахівці звертають увагу на умови зберігання та реалізації харчових продуктів; наявність холодильного обладнання для швидкопсувної продукції; чистоту торгових місць та дотримання санітарних норм; супровідні документи, що підтверджують якість і безпеку продукції; наявність маркування із зазначенням виробника та терміну придатності.

Споживачам рекомендують уважно обирати продукти та звертати увагу на маркування та умови їх зберігання у місцях продажу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook