У Вінницькій області розпочалися моніторингові обстеження агропродовольчих ринків та закладів торгівлі харчовими продуктами.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.
« За дорученням начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрія Якимчука фахівці проводять моніторингові обстеження агропродовольчих ринків та закладів торгівлі харчовими продуктами у зв’язку з набранням чинності наказу №1279 «Про затвердження Гігієнічних вимог до агропродовольчих ринків» » , – йдеться в повідомленні .
Мета заходів – запобігання поширенню інфекційних захворювань, харчових отруєнь та випадків ботулізму шляхом контролю умов реалізації продуктів.
Фахівці звертають увагу на умови зберігання та реалізації харчових продуктів; наявність холодильного обладнання для швидкопсувної продукції; чистоту торгових місць та дотримання санітарних норм; супровідні документи, що підтверджують якість і безпеку продукції; наявність маркування із зазначенням виробника та терміну придатності.
Споживачам рекомендують уважно обирати продукти та звертати увагу на маркування та умови їх зберігання у місцях продажу.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook