“Сухі” борщі для оборонців готують працівники ліцею на Вінниччині

Понад 700 пакетів “сухих” борщів розфасували працівники Шаргородського ліцею для оборонців. Процес виготовлення запустили торік у вересні. Про це розповіла директорка закладу Оксана Кушнір.

Про це інформує Місто, посилаючись на Суспільне.

Овочі та зелень сушать мешканці сіл Сапіжанка та Рахни.

“До нас звернулися, що є сушені овочі. Ми знайшли рецептуру. Сушеню нам залишають, а у нас забирають овочі”, – каже Оксана Кушнір.

Сушені терті овочі розкладають по вакуумних пакетах. Один пакет розрахований на п’ятьох військових. За рецептуру відповідає завгосп ліцею Наталя Звірянська.

“Пакет йде на пʼятьох людей, на пʼять літрів води. Можна навіть трохи більше. Хлопці казали, що на вісьмох людей готували. Вони додають сюди баночку тушкованки і по можливості картоплі свіженької”, – каже Наталя Звірянська.

Далі пакет передають на стіл із прянощами та приправами. Тут до борщу додають зелень та спеції.

“Сухі” борщі у Шаргородські громаді готуватимуть до перемоги України, каже Валентина Хільченко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook