Спеції додають стравам смак і аромат та можуть повністю змінити характер продуктів. Якщо ви любите урізноманітнювати кулінарні шедеври сумішшю спецій, обов’язково дізнайтеся, як можна просто і швидко зробити цікаві мікси самостійно в мікрохвильовці.
Експерти інтернет-магазина побутової техніки Stylus дали свої поради, як за допомогою мікрохвильовки, наприклад моделі Delfa MD20MW, створювати запашні композиції прянощів.
Зелена сіль
Цікава приправа, рецепт якої розлетівся по просторах інтернету.
- Просушити в мікрохвильовці 3 хвилини порізану зелень кропу, петрушки та зеленого базиліку
- Просушити 10 хвилин нарізані стебла селери
- Сушені інгредієнти подрібнити у блендері та змішати з сіллю екстра 1:1
“Якщо плануєте сушити спеції в мікрохвильовці, зверніть увагу на її характеристики. Модель, про яку ви питали, має діаметр піддона 255 мм, що дозволяє зручно розташувати продукти тонким шаром. Також в ній є 5 рівнів потужності: низький для кропу і петрушки, більша потужність для м’ясистих селери та цибулі,” – відзначили у Stylus.
До курячих крилець
Найсмачніші курячі крильця виходять завдяки яскравій приправі. Сухий мікс спецій треба розвести водою, олією або пивом до консистенції каші та обмазати крильця, промаринувати й готувати в духовці, на пательні, в ті таки мікрохвильовці.
- Нарізану кінзу та базилік фіолетовий у пропорції 2:1 (все без стеблин) просушити в печі 3-4 хвилини
- Прогріти 1 хвилину в закритій посудині зерна гірчиці, куркуму, червоний перець
- Змолоти всі інгредієнти в блендері та зберігати в скляній банці до 1 року.
До цього міксу перед приготуванням страви можна додавати свіжий тертий часник.
Аджика
Таку суміш можна додавати в супи, овочі, соуси до м’яса.
- Порізану зелень кинзи та зеленого базиліку просушити в печі 3 хвилини
- Червону паприку подрібнити блендером, віджати сік та просушити 10 хвилин
- Скласти сухі інгредієнти до банки, додати мелений коріандр, мелений лавровий лист, дрібку мускатного горіха тертого, чорний та червоний перець, мелений чилі
Таку суху аджику можна залити оливковою олією та зберігати у холодильнику 3 місяці, або в сухому вигляді, раз на тиждень обтрушуючи банку, зберігати до 6 місяців.
Бульйонний кубик
Овочева приправа, яка розкриє смак будь-якої страви та допоможе приготувати швидкий суп з самої лише картоплі або вермішелі.
- Нарізати дрібно зелень – петрушка, кріп, розмарин
- Натерти на дрібній терці моркву
- Нарізати дрібно цибулю і стебла селери
- Окремо просушити – зелень 3 хвилини, моркву 10 хвилин, цибулю з селерою 6-7 хвилин
- Поєднати продукти в пропорції 1:1:1, подрібнити блендером
- Додати сіль до суміші у пропорції 1:2
- Зберігати в скляній банці раз на тиждень обтрушуючи суміш
“Ідеально для сушіння м’ясистих овочів та грибів підходить мікрохвильовка з режимом конвекції, тоді зайва пара буде автоматично відводитися з камери, і вам не доведеться відкривати та провітрювати піч у процесі приготування,” – радять спеціалісти.
Експерементуйте з інгредієнтами та створюйте свої смаки! Сушені трави та овочі добре зберігаються та радуватимуть яскравим смаком звичних страв.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook