Реклама

Весна — це завжди про новий початок та можливості. То чому б не спробувати урізноманітнити щоденне меню незвичайними, але корисними стравами?

Підібрали три ідеальні страви на пору потепління: на сніданок, обід та вечерю. Для приготування не знадобляться рідкісні інгредієнти чи приправи. Достатньо буде замовити спеції оптом чи купити на пробу однин пакетик, придбати все необхідне за рецептом та обрати день, вільний для експериментів.

phSHxtKdrWBDLxHlcCGU7jiIsWsdCLtD2qGzZ2EtQclfVCEtf-eQjUgnVr1y-xO-Noboa-fbCeO592OKOhiQAQ5ngdOSXMIGK8uGD1KOH3Sr9fU5TKCBjPv75cn0b0JUE_zibnzjvJJ2rARxQpz_S3A

Сніданок

Перша страва за день — це основа, на якій найближчі години базуватиметься ваша продуктивність та активність. Саме тому сніданок має бути збалансованим та ситним. Для всіх, хто втомився від яєць, вівсянки чи авокадо, пропонуємо приготувати оладки зі шпинатом.

Для цього знадобиться:

  • 150 г замороженого шпинату;
  • 180 г борошна на ваш вибір;
  • 200 мл кефіру;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л оливкової олії;
  • 0,5 ч. л розпушувача;
  • 0,25 ч. л солі.

Розморозьте шпинат та злийте зайву вологу. Покладіть всі інгредієнти до блендера, щоб отримати однорідне тісто. Підсмажте оладки на антипригарній пательні чи з невеликою кількістю рослинної олії. Подавайте зі сметаною чи грецьким йогуртом.

Обід

Страва, яку просто приготувати та взяти з собою на роботу у ланч-боксі — спагеті з грибами. Для приготування знадобляться:

  • 140 г спагеті;
  • 150 г білих грибів;
  • 40 г пармезану;
  • 150 г сметани (жирністю 20%);
  • сушена зелень на вибір;
  • сіль та перець.

Спочатку зваріть пасту за інструкцією на пакуванні. Помийте та наріжте гриби, натріть на дрібній терці сир. Обсмажте на пательні гриби до ледь золотистого кольору, додайте до них сметану, сіль та перець, сушену зелень. Додайте до суміші спагеті аль-денте та акуратно перемішайте. Готуйте, поки соус не загустіє.

Вимкніть плиту та додайте до спагеті половину натертого сиру, перемішайте. Залишками пармезану можна буде посипати страву, перекладену в тарілку.

Вечеря

Для легкої, проте корисної вечері добре підійде салат. Пропонуємо приготувати його з:

  • 125 г руколи;
  • 2 яєць;
  • 80 г консервованого у власному соку тунця;
  • томатів чері;
  • заправки з оливкової олії та лимону.

Спочатку зваріть яйця, щоб жовток був твердим: для цього знадобиться приблизно 8 хвилин з моменту закипання води. Промийте зелень та покладіть її у глибоку миску. Розріжте помідори навпіл, додайте до зелені. Рідину з рибної консерви також потрібно злити, додати 80 г розім’ятого тунця до овочів. Залишиться почистити остиглі яйця та розрізати кожне на 4 частини, додати їх до салату.

Перемішайте всі інгредієнти, додайте 3 ст. л олії та сік чверті свіжого лимона. Ще раз перемішайте і страва готова.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook