Цілими і частинами продають на вінницьких ринках кавуни та дині. Везуть їх з Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, а також з Узбекистану та Азербайджану. На ринках “Урожай” та “Привокзальний” Суспільне поцікавилося, скільки коштують баштанні, як правильно їх обирати та коли впаде на них ціна.
Ринок “Привокзальний”
Кавуни цьогоріч коштують на ринку від 25 до 30 грн за кілограм. Диня від 55до 80 грн. Про це розповіла продавчиня Тетяна Азізова.
“У нас кавуни зараз поступили — Одеса. Дуже хороші кавуни. Червоний колір зсередини. Сам свіженький. Є довгі кавуни, є круглі. Супер кавунчики. Диня в нас є — Одеса. Солодка диня. Узбекистан у нас щороку є, теж дуже добрі та солодкі”, — каже Тетяна Азізова.
Продають баштанні цілими і частинами, каже продавець Парвін Іванов.
“У залежності від того, яка сім’я. Якщо маленька сім’я, то бере половину. А якщо велика сім’я, то бере великий кавун”, — каже продавець.
Сьогодні на Привокзальному ринку — кавуни з Одеси, Азербайджану та з Херсона, каже продавець Дмитро Гончарук.
“Замовив фуру, мені завантажили,і до нас приїхали. Херсонська область. Гуртом зараз – 20 грн. Роздріб — 23-25 грн.
Продавчиня Юлія Мельник показала, як правильно обрати стиглий кавун. Треба, каже, щоб був обов’язково корінчик.
Купила кавун та диню на Привокзальному ринку вінничанка Віта. Жінка каже, що кавун їстиме вперше, а от диню вже куштувала.
“Дуже солодкі диньки. Мені дуже подобаються такі. Кавун теж подобається, але вперше купую. Не знаю ще”, — каже жінка.
Ринок “Урожай”
Продавець Юрій Примчук кавуни та дині на ринку “Урожай” продає вже 10 років. Одеські та турецькі кавуни, каже,цьогоріч коштують від 40 до 50 гривень за кілограм. Миколаївські та узбецькі дині – від 60 до 150 грн.
“Смачні насамперед. Смачні та якісні. Корисні, стиглі. Не завжди українські, на сьогодні це теж правда, але продаємо”, — каже Юрій Примчук. — Незважаючи на події, які зараз відбуваються, все одно логістика працює. І ми маємо можливість смакувати нашим рідним товаром”.
Лариса Алексійчук, каже,продає кавуни з Херсона.
“Спочатку була Іспанія, потім Туреччина, а зараз вже Херсон приїхав, з-під Чорнобаївки. Перша партія приїхала. Зараз це перевезення… Люди ризикують, виживають. Солодкі та добренькі баштанні”,— каже Лариса Алексійчук.
Віктор Карась кавун цьогоріч купує вперше. На ринок прийшов за херсонськими.
“Херсонські кавуни я беру завжди, бо вони найкращі і ціна хороша”, — каже чоловік.
У середньому п’ятикілограмовий кавун коштує від 125 до 250 грн. Двокілограмова диня – від 110 до 300 грн. До кінця місяця баштанні здешевшають, кажуть продавці.
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook