На Вінниччині з початку 2025 року медики зафіксували вісім випадків ботулізму. Фахівці наголошують: основною причиною зараження залишається вживання продуктів домашнього консервування, виготовлених із порушенням технології або без належної термічної обробки.
Про це повідомили у ВОЦКПХ, інформує Місто.
“Протягом 9 місяців 2025 року на Вінниччині зафіксовано 8 випадків ботулізму”, – йдеться в повідомленні.
Ботулізм – гостре токсико-інфекційне захворювання зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксин.
Як вберегтися від цього захворювання – у інфографіці.

Читайте також: На окупованій ЗАЕС відновили електропостачання після місяця блекауту
Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook