Вінничанка стане “обличчям електронної держави”

Вінничанка стане “обличчям електронної держави”


Олександра Ободянська з Вінниці – майбутнє обличчя “Держави у смартфоні”. Конкурс з такою назвою провело Міністерство цифрової трансформації, обравши нове обличчя електронних водійських прав.
Про це повідомляє міністерство на своїй сторінці у Фейсбуці. За словами його представників, модель обирали з-поміж понад трьох тисяч анкет, які надіслали користувачі.

“Переможця серед лідерів вибирали всією командою і партнерами. Майже одноголосно обрали Олександру. Вітаємо її і чекаємо презентацію програми”, – повідомила прес-служба відомства.

Сама Олександра в одному з інтерв’ю розповідає, що перемога в конкурсі для неї несподівана. Про нього вона дізналася зі статті в Інтернеті і розмістила своє фото у Фейсбуці.

  • Я додала фото під постом про конкурс. Перемога була абсолютно несподіваною, під постом у якийсь момент з’явилося більше 3000 коментарів, я навіть не думала, що у мене вийде. Про те, що перемогла, дізналася так само через соцмережу – зі мною не зв’язався представник міністерства “, – розповіла Олександра Ободянська.
    А ще каже, що покладає великі надії на цей проєкт.
  • Коли побачила презентацію програми, подумала: “Вау, це український продукт? Ми ж можемо створити Діджитал-продукт світового рівня”. У нас є близькі сусіди: Грузія, Естонія, Литва, Латвія, країни, які існували в тих же реаліях радянського режиму, що і ми. Але вони вже давно почали стрімко розвиватися, показавши іншим пострадянським країнам, що там, де є інноваційна ідея – є і її втілення … Я думаю, що це величезний крок нашої країни назустріч сучасним технологіям, який безсумнівно спростить життя мільйонів українців, – сказала вона.
    У коментарях у соцмережі її знайомі пишуть, що вона – студентка, яка наразі у Польщі закінчує магістратуру з міжнародної економіки та вільно володіє трьома іноземними мовами.

  • Ірина МОХАР